סרדינים ממולאים על מצע במיה | השף הלבן

סרדינים ממולאים על מצע במיה

מנת סרדינים מרשימה וחגיגית שתהווה מנת פתיחה מושלמת לארוחת ליל הסדר

מאת: שף חיים כהן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סרדינים ממולאים על מצע במיה
צילום: דניאל לילה עיצוב: עמית פרבר

המרכיבים ל 6:

לסרדינים:
  • 24 סרדינים מפולטים ללא ראש והידרה
  • שמן לטיגון
למלית:
  • 1 כוס כוסברה, קצוצה
  • 1 כף אריסה
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה (לא חובה)
  • מלח
  • 1 כפית קמח
  • 100 גרם פילה דג בורי, ללא עור ועצמות, קצוץ דק מאוד
סלט במיה:
  • 1 שקית במיה סנפרוסט (600 גרם), מופשרת
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
  • 1/2 כוס נענע, קצוצה
  • מעט פלפל צ'ילי אדום
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
גרידת עגבניות:
  • 3-4 עגבניות, מרוסקות גס על פומפייה
  • 1 שן שום, כתושה
  • צרור נענע, קצוצה
  • מלח
  • מיץ לימון לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    לסרדינים:

  • 02.

        מערבבים את כל חומרי המלית, מניחים כפית מהמלית על סרדין אחד, מכסים בסרדין נוסף ומהדקים.

  • 03.

        מקמחים את הסרדינים משני הצדדים ומטגנים עד הזהבה.לסלט הבמיה:

  • 04.

       מבשלים את הבמיה במים רותחים כ- 6 דקות ומייבשים.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 05.

       מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום והבמיה ומטגנים 6-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

       מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.לגרידת העגבניות:

  • 07.

    מערבבים את כל החומרים .להגשה:מסדרים את הבמיה על גבי צלחת הגשה, מניחים את הסרדינים ומעליהם יוצקים את גרידת העגבניות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.