סלמון בתנור עם ברוקולי בעשבי תיבול | השף הלבן

סלמון בתנור עם ברוקולי בעשבי תיבול

מנת חג משני מצרכים בלבד: סלמון וברוקולי! מתכון של אפרת ליכטנשטט לסלמון בתנור עם ברוקולי. סלמון בתנור זו מנה קלאסית שמתאימה לכל אירוע- ארוחת חג, ארוחת שישי או סתם ארוחת ערב מפנקת. לפניכם מתכון חגיגי אך גם קליל שכל הקסם שלו טמון בתיבול המיוחד של העשבים.

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלמון עם ברוקולי בעשבי תיבול
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 4:

  • 800 גרם סלמון טרי
  • 1 שקית ברוקולי קפוא סנפרוסט
לתיבול:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית אורגנו יבש
  • ½ כפית בזיליקום יבש
  • ½ כפית אבקת שום
  • ½ כפית רוזמרין יבש
  • 2 כפות מיץ לימון
גודל תבנית: תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.

  • 03.

    בתבנית גדולה מניחים את הדג ומסדרים סביבו את הברוקולי.

  • 04.

    מערבבים היטב את כל חומרי התיבול ומורחים אותם על הדג והברוקולי.

  • 05.

    אופים כ-18-25 דקות (תלוי במשקל הדג), הימנעו מאפיית יתר שתגרום לדג להיות יבש.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מגישים חם לצד אורז וסלט.

  • 07.

    בתאבון!

הידעת?

הסלמון הוא אחד מהדגים האהובים ביותר, ובצדק: יש לו טעם נהדר וקל מאוד להכין ממנו מנות עשירות וטעימות. ככה מכינים את הקלאסיקה - סלמון בתנור שמתאים לאירוח שאלת השאלות: איך מכינים סלמון בתנור שייצא עסיסי למרות האפייה? התשובה - מקפידים על זמני האפייה וכבר כשהשומן צץ על גבי הסלמון מוציאים אותו מהתנור. לפניכם מתכון מנת חג משני מצרכים בלבד: סלמון וברוקולי! מתכון של אפרת ליכטנשטט לסלמון אפוי בתנור עם ברוקולי שכל הקסם שלה טמון בתיבול המיוחד של העשבים.

הכנת? כאן מדרגים
(21)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.