סלמון בתפוזים של יונית צוקרמן | השף הלבן

סלמון בתפוזים של יונית צוקרמן

יש משהו כל כך נכון בחיבור של סלמון ותפוז. המתיקות וריח ההדרים מחמיאים לבשר העדין של הדג ויוצרים ביס מענג שמתאים במיוחד לראש השנה. זה המתכון של יונית צוקרמן

מאת: יונית צוקרמן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלמון בתפוזים של יונית צוקרמן
צילום: יונית צוקרמן עיצוב: יונית צוקרמן

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 נתחי סלמון %100 דג של תנובה
מרינדה:
  • חצי כוס שמן זית איכותי
  • מיץ סחוט מתפוז שלם
  • כפית חרדל דיז’ון
  • כפית שום גבישי
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל
  • רבע כוס סילאן
  • עלי טימין מענף אחד
  • עלי רוזמרין מענף קטן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את חומרי המרינדה היטב.

  • 02.

    מכניסים את נתחי הדג למרינדה ומשרים שעה לפחות.

  • 03.

    אחרי שעה מחממים תנור ל-170 מעלות בטורבו.

  • 04.

    מעבירים את נתחי הדג לתבנית אפייה ומפזרים מעל את המרינדה שנותרה בקערה.

  • 05.

    מעטרים את הדגים בפרוסות תפוז לקישוט.

  • 06.

    אופים את הדג 12-13 דקות ולא יותר(!!!)

    טיימר מופעל
    00:13:00
  • 07.

    מגישים לצד ירקות ואורז ומתעלפים מהנאה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.