סלמון אפוי בלימון ודבש | השף הלבן

סלמון אפוי בלימון ודבש

בפסח הולכים על בטוח עם מנת דגים מנצחת: סלמון אפוי בתנור שלשנה מתוקה משתדך אליו רוטב לימון ודבש

מאת: דגי תנובה
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל 5:

  • 1 נתח פילה סלמון שלם (800 גרם בערך) "דגי תנובה"
  • 2-3 לימונים (או 4 יחידות לימוני ליים), פרוסים דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש איכותי
  • עלים מ4-5 גבעולי טימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • זרעי חרדל (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית עם הדבש, עלי הטימין ומלח ופלפל בנדיבות (ניתן להוסיף זרעי חרדל אם אוהבים).

  • 03.

    מניחים את פילה הסלמון על תבנית עם נייר אפייה. מושחים בתערובת שמן הזית והדבש. מסדרים מעל את פרוסות הלימון, כך שיכסו את הדג בצורה יפה וחופפת.

  • 04.

    מכניסים לתנור החם ואופים 22-28 דקות, עד שהדג עשוי לחלוטין ומגישים מי

    טיימר מופעל
    00:28:00
הכנת? כאן מדרגים
(11)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.