סלמון אפוי בלימון ודבש | השף הלבן

סלמון אפוי בלימון ודבש

בפסח הולכים על בטוח עם מנת דגים מנצחת: סלמון אפוי בתנור שלשנה מתוקה משתדך אליו רוטב לימון ודבש

מאת: דגי תנובה
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל5:

  • 1 נתח פילה סלמון שלם (800 גרם בערך) "דגי תנובה"
  • 2-3 לימונים (או 4 יחידות לימוני ליים), פרוסים דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש איכותי
  • עלים מ4-5 גבעולי טימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • זרעי חרדל (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית עם הדבש, עלי הטימין ומלח ופלפל בנדיבות (ניתן להוסיף זרעי חרדל אם אוהבים).

  • 03.

    מניחים את פילה הסלמון על תבנית עם נייר אפייה. מושחים בתערובת שמן הזית והדבש. מסדרים מעל את פרוסות הלימון, כך שיכסו את הדג בצורה יפה וחופפת.

  • 04.

    מכניסים לתנור החם ואופים 22-28 דקות, עד שהדג עשוי לחלוטין ומגישים מי

    טיימר מופעל
    00:28:00
הכנת? כאן מדרגים
(11)