סלמון אפוי בלימון ודבש
בפסח הולכים על בטוח עם מנת דגים מנצחת: סלמון אפוי בתנור שלשנה מתוקה משתדך אליו רוטב לימון ודבש
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
המרכיבים ל5:
- 1 נתח פילה סלמון שלם (800 גרם בערך) "דגי תנובה"
- 2-3 לימונים (או 4 יחידות לימוני ליים), פרוסים דק
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות דבש איכותי
- עלים מ4-5 גבעולי טימין
- מלח ופלפל שחור גרוס
- זרעי חרדל (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית עם הדבש, עלי הטימין ומלח ופלפל בנדיבות (ניתן להוסיף זרעי חרדל אם אוהבים).
-
03.
מניחים את פילה הסלמון על תבנית עם נייר אפייה. מושחים בתערובת שמן הזית והדבש. מסדרים מעל את פרוסות הלימון, כך שיכסו את הדג בצורה יפה וחופפת.
-
04.
מכניסים לתנור החם ואופים 22-28 דקות, עד שהדג עשוי לחלוטין ומגישים מי
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים