דניס במחבת עם עגבנית שרי וזיתים- מנה נהדרת | השף הלבן

דניס במחבת עם עגבנית שרי וזיתים

מנה נהדרת של דג דניס עם שלל עגבניות שרי צבעוניות וזיתים. מכינים במחבת ב-10 דקות עבודה לסועד אחד או יותר

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג דניס עם עגבניות שרי וזיתים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 2:

  • 1 כף שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 10-15 עגבניות שרי חצויות, מומלץ בצבעים שונים
  • 1 כפית אורגנו טרי או יבש קצוץ
  • מלח, פלפל
  • 8 זיתים מגולענים חצויים
  • 4 פילטים של דניס "דגי תנובה", מופשרים
להגשה: 1 כף שמן זית, חופן פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית: מחבת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן ושום במחבת. כשהשום מתחיל להפיץ ריח ולהזהיב מצרפים את העגבניות. מערבבים, מכסים את המחבת ומבשלים על להבה בינונית-קטנה כ 10-12 דקות עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 02.

    מוסיפים למחבת אורגנו, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים 1 כוס מים ומביאים לרתיחה. ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג וכשהמים מצטמצמים לחצי מוסיפים את הדג למחבת על צד העור. בעזרת כף יוצקים על הדג מהנוזלים שבמחבת ומניחים עליו מהעגבניות. מכסים ומבשלים כ 5 דקות עד שהדג לבן כולו.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    יוצקים כף שמן זית, בוזקים פטרוזיליה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(11)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.