בקלאוות סלמון עם פירה תמרים וצ'ילי אדום, צ'ימיצ'ורי אגוזים
איזו חגיגה! מנת דג סלמון חגיגית ופריכה שתקצור מחמאות מכל האורחים

המרכיבים ל 4:
- סלמון חתוך לרצועות בגודל של 1.5 ס"מ / 1.5 ס"מ באורך של 4 ס"מ (כ-100 גרם לרצועה)
- 100 גרם מחית תמרים
- קורט שאטה גרוס
- מלח ופלפל
- 4 עלי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על־גבי האריזה
- 40 מל' שמן זית
- 30 גרם פקאן מסוכר קצוץ
- 30 גרם ברס
- 30 גרם קאשיו קלוי קצוץ
- 30 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים
- 100 גרם שמן זית
- שן שום כתוש
- חבילה של עירית קצוצה
- 30 מ"ל חומץ תפוחים
- מלח ופלפל
- קורט שאטה גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
פירה תמרים:
-
02.
מערבבים את התמרים עם צילי מלח פלפל.
-
03.
אם הפירה סמיך מידי ניתן להוסיף מאט מים.בקלאווה:
-
04.
פורסים את עלה הפילו על השיש.
-
05.
מורחים אותו בשמן זית ומקפלים ואורך ולרוחב.
-
06.
מורחים כף של פירה תמרים בקידמת הדף.
-
07.
על הפירה מניחים את הסלמון ומגלגלים.
-
08.
חותכים את עודפי הבצק בצדדים.
-
09.
מורחים שמן מעל הבצק.צימיצורי אגוזים:מערבבים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי.הרכבת המנה:
-
10.
אופים את הבקלוואה בתנור 180 מעלות למשך כ 7 דקות.
טיימר מופעל
-
11.
מוזגים כף צימיצורי בצלחת ומעל את הבקלאווה.טיפ השף:קריסיפיות הבצק לצד הנימוחות של הסלמון והתמרים יוצרים חווית מרקמים וטעמים.