תבשיל עוף ואורז בסיר אחד
תבשיל עוף ואורז בסיר אחד, טעים ומתובל עם גזר ובצל.
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לסיר 1:
- 8 פולקעס עוף (עם העור) מומלחים ומפולפלים
- 1/3 כוס שמן (תירס, סויה או קנולה)
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות (או מגורר גס)
- 2 כוסות אורז (יסמין או בסמטי)
- ½ 2 כוסות מים רותחים (או מרק עוף או מרק ירקות)
- 2 עלי דפנה
- 1 מקל קינמון (אם אוהבים)
- ½ כפית כורכום (אם אוהבים אורז צהוב)
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים היטב מחבת כבדה. כשהמחבת לוהטת מניחים את הפולקעס ומשחימים אותם יפה מכל הצדדים (אין צורך לשמן את המחבת אבל חשוב להקפיד שהמחבת תהיה חמה מאד).
-
02.
בזמן שהפולקעס "משתזפים" להם על המחבת (כ – 20 דקות), מחממים בסיר רחב את השמן .
טיימר מופעל
-
03.
מזהיבים את הבצל וכשהוא מקבל גוון זהוב מוסיפים את הגזר.
-
04.
מטגנים כ – 3 דקות ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב עד שכל גרגרי האורז מצופים בשמן.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים לסיר את הפולקעס, מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
תוספות ושדרוגים: - אפשר להוסיף לבצל והגזר גם קוביות חצילים, קישואים, פטריות או אפונה. - אפשר להוסיף עם המים הרותחים כ- 15 חוטי זעפרן וכמה גרגרי הל.
הכנת? כאן מדרגים