מתכון תבשיל עוף ואורז בסיר אחד | השף הלבן

תבשיל עוף ואורז בסיר אחד

תבשיל עוף ואורז בסיר אחד, טעים ומתובל עם גזר ובצל.

מאת: מתכון גולש
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל עוף ואורז בסיר אחד

המרכיבים לסיר 1:

  • 8 פולקעס עוף (עם העור) מומלחים ומפולפלים
  • 1/3 כוס שמן (תירס, סויה או קנולה)
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות (או מגורר גס)
  • 2 כוסות אורז (יסמין או בסמטי)
  • ½ 2 כוסות מים רותחים (או מרק עוף או מרק ירקות)
  • 2 עלי דפנה
  • 1 מקל קינמון (אם אוהבים)
  • ½ כפית כורכום (אם אוהבים אורז צהוב)
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים היטב מחבת כבדה. כשהמחבת לוהטת מניחים את הפולקעס ומשחימים אותם יפה מכל הצדדים (אין צורך לשמן את המחבת אבל חשוב להקפיד שהמחבת תהיה חמה מאד).

  • 02.

    בזמן שהפולקעס "משתזפים" להם על המחבת (כ – 20 דקות), מחממים בסיר רחב את השמן .

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מזהיבים את הבצל וכשהוא מקבל גוון זהוב מוסיפים את הגזר.

  • 04.

    מטגנים כ – 3 דקות ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב עד שכל גרגרי האורז מצופים בשמן.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים לסיר את הפולקעס, מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    תוספות ושדרוגים: - אפשר להוסיף לבצל והגזר גם קוביות חצילים, קישואים, פטריות או אפונה. - אפשר להוסיף עם המים הרותחים כ- 15 חוטי זעפרן וכמה גרגרי הל.

הכנת? כאן מדרגים
(723)