מתכון לתבשיל חומוס עם פרגיות ואגוזי מלך | השף הלבן

תבשיל חומוס עם פרגיות ואגוזי מלך

חומרי הגלם במנה הזו רק נראים פשוטים, אבל שילוב שלהם יחד עם עשבי התיבול והאגוזים ובתיבול של לימון ושמן זית יוצרים מנה צבעונית, בריאה וטעימה

מאת: אתר וואלה
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל חומוס עם פרגיות ואגוזי מלך
צילום: שני בריל

המרכיבים ל8-10:

  • 1 שקית (800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים סנפרוסט
  • 10 יחידות של פרגית נקיות משומן ועצמות
  • 4 גזרים חתוכים לפרוסות בעובי של 2-1 ס"מ
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 200 גרם אגוזי מלך, שבורים
  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • עלים מ-5 גבעולי כוסברה, קצוצים
  • עלים מ-5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
  • מיץ מלימון בינוני

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים כף שמן זית בסיר עמוק ורחב ומטגנים את הפרגיות מצד אחד כ-3 דקות, מפזרים פפריקה וכמון, הופכים צד, מטגנים כ-2 דקות ומוציאים לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים לסיר את הגזרים מנמיכים את הלהבה, מוסיפים 2 כפות מים ומבשלים כ-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מוסיפים את השום, המלח, הפלפל, הכמון וגרגירי החומוס, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות ,מחזירים את הפרגיות לסיר, מערבבים, מכסים ומבשלים 5 דקות. מעבירים לצלחת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מפזרים אגוזי מלך, עלי כוסברה ופטרוזיליה ובוזקים מעל מיץ לימון וחצי כף שמן זית לרעננות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)