מתכון תבשיל בשר בקארי וחלב קוקוס | השף הלבן

תבשיל בשר בקארי וחלב קוקוס

תבשיל בסגנון הודי נפלא עם רוטב קארי סמיך ועשיר

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תבשיל בשר בקארי וחלב קוקוס

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 מגש קוביות לתבשילי קדירה "אדום אדום" (750 גר’)
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 פחיות חלב קוקוס
  • צרור בצל ירוק חלק לבן + קצוץ לרצועות
  • 4 לבבות דקל פרוס לעיגולים 1 ס"מ
  • 1 כף שמן
לקארי:
  • זרוע של 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי
  • 1 שן שום בינונית
  • 2 כפיות שטוחות קארי
  • 1 כפית כמון
  • 1 פלפל שאטה קטן חריף
  • ½1 כפית מלח
  • ½1 כפיות מחוקות סוכר
  • ¼ כוס מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים את כל רכיבי תערובת הקארי במעבד מזון לתערובת ללא גושים.

  • 02.

    מחממים שמן בסיר לחום גבוה ומוסיפים את קוביות הבשר. מטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב לקבלת חריכה קלה מכל הצדדים.

  • 03.

    מוסיפים את תערובת הקארי לסיר ומערבבים היטב עד שמתקבל פיזור אחיד של התבלינים על קוביות הבשר.

  • 04.

    מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לבינונית נמוכה ומבשלים כשעה בסיר ללא מכסה תוך שמירה על בעבוע קל.

  • 05.

    מוסיפים לסיר את החלב קוקוס וממשיכים לבשל שעה נוספת.

  • 06.

    בתם השעה, מוסיפים לסיר את לבבות הדקל והבצל הירוק ומבשלים 1/2 שעה נוספת.

  • 07.

    מכבים ומגישים בצלחות עמוקות על מצע של אורז לבן.

הכנת? כאן מדרגים
(240)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.