רוסטביף אנטריקוט חגיגי ועסיסי
נתח אנטריקוט צלוי לכדי רוסטביף מתובל בחרדל, שמן זית ופלפל שחור, מנה בשרית נהדרת לארוחה חגיגית
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל12-18 מנות:
- 3.5 ק"ג אנטריקוט עגל טרי
- 8 כפות שמן זית
- 2 כפות עלי רוזמרין טרי או יבש
- כוס חרדל חריף משובח
- 1/2 כוס פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר, לפחות C°220 מושחים את נתח הבשר בשמן הזית ומפזרים רוזמרין מעל. בעזרת הידיים מורחים את הנתח בחרדל מכל צדדיו. בוזקים פלפל שחור כך שיצפה את כל הנתח.
-
02.
מניחים את הנתח בתבנית ומכניסים לתנור. צולים בחום גבוה של 220 מעלות למשך 10 דקות בדיוק, מנמיכים טמפרטורה לחום בינוני-גבוה של כ - 175 מעלות וממשיכים לצלות עוד 25 דקות לבשר כמעט נא, 40 דקות לבשר "מדיום" ועד 50 דקות לעשוי.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים את הנתח מהתנור ונותנים לו לנוח רבע שעה לפני שפורסים.
הכנת? כאן מדרגים