מתכון קציצות שווארמה | השף הלבן

קציצות שווארמה

קציצות משביעות וטעימות

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות שווארמה

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 250 גרם שווארמה הודו נקבה טחון
  • 250 גרם בשר בקר טחון טרי
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/3 בצל קטן
  • 1 קישוא בינוני
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שטוחות פרורי לחם טחונים דק
  • פטרוזיליה
  • כמון
  • ציפורן
  • שמן קנולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את השווארמה הודו עם הבקר הטחון.

  • 02.

    מתבלים בקורט מלח ומעט פלפל לבן, מגרדים פנימה את הבצל והקישוא על פומפיה דקה, מוסיפים את השום הכתוש, ביצה אחת, 3 כפות שטוחות של פרורי לחם דקים, פטרוזיליה קצוצה, מעט כמון ונגיעה של תבלין ציפורן.

  • 03.

    מערבבים לעיסה אחידה שמרקמה עדין, מכסים ומשאירים לשעה במקרר לספיגת טעמים.

  • 04.

    יוצרים כדורים בינוניים ומניחים על צלחת רחבה.

  • 05.

    במחבת צליה מחממים מעט שמן קנולה לחום בינוני, מניחים את הקציצות על השומן החם ומשטחים מעט בעדינות עם המזלג.

  • 06.

    מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד עד לקבלת לצבע שחום ומגישים חם.

    טיימר מופעל

    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(259)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.