מתכון קציצות שווארמה | השף הלבן

קציצות שווארמה

קציצות משביעות וטעימות

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות שווארמה

המרכיבים ל4 מנות:

  • 250 גרם שווארמה הודו נקבה טחון
  • 250 גרם בשר בקר טחון טרי
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/3 בצל קטן
  • 1 קישוא בינוני
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שטוחות פרורי לחם טחונים דק
  • פטרוזיליה
  • כמון
  • ציפורן
  • שמן קנולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את השווארמה הודו עם הבקר הטחון.

  • 02.

    מתבלים בקורט מלח ומעט פלפל לבן, מגרדים פנימה את הבצל והקישוא על פומפיה דקה, מוסיפים את השום הכתוש, ביצה אחת, 3 כפות שטוחות של פרורי לחם דקים, פטרוזיליה קצוצה, מעט כמון ונגיעה של תבלין ציפורן.

  • 03.

    מערבבים לעיסה אחידה שמרקמה עדין, מכסים ומשאירים לשעה במקרר לספיגת טעמים.

  • 04.

    יוצרים כדורים בינוניים ומניחים על צלחת רחבה.

  • 05.

    במחבת צליה מחממים מעט שמן קנולה לחום בינוני, מניחים את הקציצות על השומן החם ומשטחים מעט בעדינות עם המזלג.

  • 06.

    מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד עד לקבלת לצבע שחום ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(258)