קציצות עוף אפויות דלות שומן ופחמימות | השף הלבן

קציצות עוף אפויות דלות שומן ופחמימות

קציצות רכות וטעימות מאוד חזה עוף, ירקות ומעט טחינה גולמית, בלי תוספת לחם או דגנים אחרים.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קציצות עוף אפויות דלות שומן ופחמימות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 20:

  • 100 גרם קורנדביף "טירת צבי"
  • 1 בצל בינוני קלוף וחתוך לרבעים
  • חצי כוס גבעולי עירית קצוצים גס
  • 2 שיני שום גדולות קלופות
  • 200 גרם מיני כרובית מוקפאת "סנפרוסט"
  • 2 כפות טחינה גולמית מלאה
  • 1 כף תערובת תיבול גריל עוף
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • חזה עוף שלם (600 גרם) "תנובה", מנוקה מעצמות, מסחוסים ומשומן וחתוך לקוביות גדולות
  • מלח
  • מעט שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    במעבד מזון מרסקים את הקורנדביף עם בצל, עירית ושום. מוסיפים כרובית, טחינה, גריל עוף ופלפל ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לקערה.

  • 02.

    מוסיפים את קוביות העוף למכל של מעבד המזון, ומעבדים בלחיצות על כפתור הפולסים כדי לקצוץ את העוף לחתיכות קטנטנות - היזהרו מטחינת יתר שתהפוך את בשר העוף למשחה. מוסיפים את העוף לקערת הירקות. מערבבים היטב ומתבלים במלח לפי הטעם.

  • 03.

    מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומשמנים אותו במעט שמן זית. מחלקים את תערובת הקציצות ל־20 חלקים. מגלגלים כל חלק לקציצה עגולה בכפות ידיים משומנות בשמן זית (רצוי בידיים עטויות בכפפות נצמדות חד־פעמיות). מסדרים את הקציצות בתבנית. אופים במשך 30 דקות. מרטיבים את הקציצות בנוזלים שנקוו בתבנית במחצית זמן האפייה ובתום האפייה. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.