קציצות בשר עם דלעת ושעועית - השף הלבן

קציצות בשר עם דלעת ושעועית

סיר קציצות חגיגי וטעים שאין סיכוי שהוא לא יגמר

מאת: אפרת ליכטנשטט
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות בשר עם דלעת ושעועית
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 6-7 מנות:

מצרכים לקציצות:
  • 1 קילו בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק דק
  • 2 כפות קמח שקדים
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית גדושה מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • ½ כפית כמון
  • ⅓ כפית קינמון
  • 1 חבילת שעועית קפואה סנפרוסט
  • 300 גרם דלעת
מצרכים לרוטב:
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 כפיות רסק עגבניות
  • 1 כפית גדושה מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף אורגנית
  • ½ כפית כמון
  • ⅓ כפית קינמון

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות.

  • 02.

    בידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות.

  • 03.

    מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן צרובות.

  • 04.

    מוסיפים את הדלעת והשעועית בין הקציצות, אל דאגה אם זה צפוף, הירקות מתכווצים.

  • 05.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הכל.

  • 06.

    מנערים מעט את הסיר כך שהקציצות יהיו רטובות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.

  • 07.

    מבשלים 45 דקות ומדי פעם מרימים את המכסה ומוזגים מהרוטב על הקציצות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 08.

    אוכלים חם עם אורז או פירה.

הכנת? כאן מדרגים
(30)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.