קציצות בשר עם דלעת ושעועית
סיר קציצות חגיגי וטעים שאין סיכוי שהוא לא יגמר
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל6-7 מנות:
מצרכים לקציצות:
- 1 קילו בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק דק
- 2 כפות קמח שקדים
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה
- 2 ביצים
- 1 כפית גדושה מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית ראס אל חנות
- ½ כפית כמון
- ⅓ כפית קינמון
- 1 חבילת שעועית קפואה סנפרוסט
- 300 גרם דלעת
מצרכים לרוטב:
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 כפיות רסק עגבניות
- 1 כפית גדושה מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף אורגנית
- ½ כפית כמון
- ⅓ כפית קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות.
-
02.
בידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות.
-
03.
מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן צרובות.
-
04.
מוסיפים את הדלעת והשעועית בין הקציצות, אל דאגה אם זה צפוף, הירקות מתכווצים.
-
05.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הכל.
-
06.
מנערים מעט את הסיר כך שהקציצות יהיו רטובות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
-
07.
מבשלים 45 דקות ומדי פעם מרימים את המכסה ומוזגים מהרוטב על הקציצות.
טיימר מופעל
-
08.
אוכלים חם עם אורז או פירה.
הכנת? כאן מדרגים