קדרת בקר בסגנון טוסקני | השף הלבן

קדרת בקר בסגנון טוסקני

קוביות בשר מבושלות ברוטב עשיר של יין וירקות, שמעניק להן טעם נפלא וצבע עמוק.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קדרת בקר בסגנון טוסקני
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 6:

  • 2 בצלים גדולים קלופים
  • 2 גזרים בינוניים קלופים
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1 שן שום קלופה
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 1 כף עלי רוזמרין
  • 4-3 עלי מרווה גדולים
  • ⅓ כוס שמן זית
  • 1 ק"ג כתף בקר או צלעות בקר "אדום אדום", חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 1 כוס (250 מ"ל) יין אדום יבש
  • 1 כפית סוכר
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות דק
  • ½ כוס מים
  • מלח ופלפל
  • פטרוזיליה קצוצה לעיטור.

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים דק את הירקות ואת עשבי התיבול. (הכי נוח לקצוץ את כולם יחד במעבד מזון. חותכים את הירקות לחתיכות גדולות, מכניסים את כל הירקות ועשבי התיבול למעבד המזון ומפעילים בלחיצות על כפתור הפולסים עד שהירקות קצוצים דק - היזהרו שלא יהפכו לרסק.)

  • 02.

    מחממים את השמן בסיר גדול מעל להבה גבוהה. מוסיפים את תערובת הירקות ועשבי התיבול הקצוצים, ומטגנים במשך 5 דקות - מערבבים לעיתים תכופות. מוסיפים את קוביות הבשר, וממשיכים לטגן ולערבב במשך 5 דקות נוספות עד שקוביות הבשר משנות את צבען.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את היין לסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 20 דקות. מוסיפים סוכר ועגבניות משומרות. מוסיפים לקופסת העגבניות חצי כוס מים, מערבבים עם השאריות ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 3 שעות עד שהבשר רך מאוד. מערבבים מדי פעם ובודקים את הרוטב - הוא צריך להיות סמיך, אך אם הוא מתייבש והופך סמיך מדי, מוסיפים לו קצת מים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.