קדירת טלה, ארטישוק ופול
קדירת טלה, ארטישוק ופול, מנה בשרית חגיגית ומרשימה, ובעיקר- טעימה מאוד.

המרכיבים ל 6-8:
- 1 כתף טלה שלמה או פרוסה לפרוסות עבות
- שמן זית
- מלח
- פלפל לבן
- רוזמרין או טימין
- 1 שקית ארטישוק סנפרוסט ( 400 גרם)
- מיץ מלימון אחד
- 1 בצל , קצוץ
- 2 ראשי שום , חצויים
- 1 כוס יין לבן
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כוס מרק עוף או מים
- 2 כוסות פטרוזיליה , קצוצה
- 1 שקית פול סנפרוסט ( 800 גרם) , קלוף
- שמן זית לטיגון
הוראות הכנה:
- 
								01.
								הכנת הטלה: 
- 
								02.
								מורחים את הטלה בשמן ותבלינים, מניחים במקרר לשעה. 
- 
								03.
								מוציאים את הטלה כחצי שעה לפני ההכנסה לתנור, מניחים בתבנית או בסיר, מכסים בנייר כסף או מכסה ואופים בתנור שחומם מראש ל – 150 מעלות צלסיוס במשך כ-3 שעות. תוספת ארטישוק ופול: 
- 
								04.
								משרים את הארטישוק בקערה עם מיץ לימון ומים קרים 10 דקות וחותכים לרבעים. טיימר מופעל
- 
								05.
								מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל והארטישוק ומטגנים קלות. 
- 
								06.
								מוסיפים את השום, היין, המלח, הפלפל, ציר המרק ומחצית מכמות הפטרוזיליה ומבשלים כרבע שעה בסיר מכוסה . 
- 
								07.
								מוסיפים את הפול ומבשלים כ- 10 דקות נוספות. טיימר מופעל
- 
								08.
								בסיום הבישול מוסיפים את יתרת הפטרוזיליה. להגשה: מסדרים על צלחת הגשה את הטלה, ולצדו את תוספת הארטישוק והפול. 
 
									

