מתכון קדירת חזה עגל ביין שום פטריות וטימין | השף הלבן

קדירת חזה עגל ביין שום פטריות וטימין

תבשיל עגל ובו גזר, פטריות ויין אדום, מנה עיקרית משביעה ומהבילה, מושלמת לארוחת צהריים ביום חורף

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
קדירת חזה עגל ביין שום פטריות וטימין

המרכיבים ל8 מנות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן תירס
  • 1.2 ק"ג חזה עגל חתוך לקוביות
  • 1 בצל בינוני פרוס
  • 1 ענף סלרי אמריקאי
  • 1 גזר חתוך לחצאי פרוסות
  • 1 ענף טרגון
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 ענפי טימין טרי
  • סלסלה וחצי של פטריות שמפיניון חצויות
  • 6 שיני שום שלמות
  • 2 כפות קמח שטוחות
  • 1 כוס יין אדום
  • 3 קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר כבד מחממים היטב 3 כפות שמן זית ו-2 כפות שמן תירס.

  • 02.

    מוסיפים את הבשר ומטגנים על להבה גבוה תוך ערבוב להשחמה ומוציאים מן הסיר.

  • 03.

    מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי, הגזר, ענף הטרגון, קורט פלפל שחור גרוס, ענפי הטימין, חצי סלסלה של פטריות, שיני השום ומטגנים תוך ערבוב, במשך 10 דקות על להבה בינונית.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מחזירים את הבשר אל הסיר, מוסיפים 2 כפות קמח שטוחות ומערבבים כדקה.

  • 05.

    מוזגים את היין לסיר עם כוס וחצי מים ומתבלים ב-3 קורט מלח ומרתיחים.

  • 06.

    מנמיכים את החום ומבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה.

  • 07.

    מוסיפים את יתרת הפטריות, מוסיפים מעט מים ומבשלים עוד כחצי שעה לריכוך מושלם של הבשר וסמיכות הרוטב.

  • 08.

    לפני ההגשה מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(257)