קדירת בשר ופטריות במעטפת בצק - מתכון חגיגי במיוחד | השף הלבן

קדירת בשר ופטריות במעטפת בצק

מתכון חגיגי, טעים ומיוחד לסעודת ראש השנה שלא תאמינו כמה קל להכין. קדירת בשר עשירה בטעמים עם פטריות, בצלים ויין לבן ומעטפת בצק שעושה רושם על כולם

מאת: רון יוחננוב
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: שניר (סופגי) גואטה עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6:

  • 5 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג בשר צוואר טרי של "אדום אדום"
  • 3 כפות קמח
  • 5-6 שיני שום
  • 3 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות
  • 2 סלסלות פטריות, מכל סוג שאוהבים
  • 1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
  • 3 כוסות מים
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט טימין טרי
  • מעט פלפל אנגלי (4-5 גרגירים)
  • צ'ילי חריף (לא חובה)
  • 2 כפות סילאן
  • מלח / פלפל שחור
לבצק:
  • 1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח
  • כפית שמרים טריים
  • חצי כפית מלח
  • כף שמן זית
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר
  • או: בצק שמרים או בצק עלים מוכן של מעדנות
לעיטור:
  • ביצה
  • שומשום וקצח
  • טימין או רוזמרין טרי
גודל תבנית: סיר עמיד לתנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים עם הבשר: חותכים את הבשר לקוביות ומצפים כל קובייה בקמח

  • 02.

    בסיר שמתאים לתנור, מחממים שמן ומטגנים את קוביות הבשר עד הזהבה

  • 03.

    מוסיפים את רצועות הבצל, השום ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן עד שהבצל זהוב.  אל תחששו לא לפחד לצלות את הבשר יחד עם הבצל. השלב הזה מעניק צבע וטעם עמוק למנה.

  • 04.

    לאחר שהבצל גם הזהיב, מוסיפים את היין, מערבבים עד להתאדות היין ומוסיפים את הסילאן, התבלינים והמים.

  • 05.

    מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ללהבה בינונית, מבשלים כשעה עד שהבשר מתרכך

  • 06.

    בזמן שהסיר על האש, מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל המצרכים. לשים היטב ומוסיפים מים בהדרגה. הבצק שמתקבל צריך להיות מבריק, רך ואחיד

  • 07.

    מניחים את הבצק להתפחה עד שעה. אפשר להכין גם את הבצק לילה קודם ולהתפיח במקרר

  • 08.

    רק אחרי שהתבשיל מוכן לחלוטין, מחממים תנור ל-240 מעלות 

  • 09.

    מכניסים את הסיר עם התבשיל לתנור ומחממים את הסיר היטב – שלב זה מעניק השחמה נוספת לתבשיל 

  • 10.

    כעבור רבע שעה מוציאים את הסיר בזהירות מהתנור, מרדדים היטב את הבצק (דק ככל האפשר) ומניחים מעל פתח הסיר. קורצים חריצים בבצק לטובת יציאת האדים של התבשיל בזמן האפייה. מורחים את הבצק בביצה ומפזרים שומשום וקצח.

  • 11.

    אופים את הבצק עד להזהבה, מוציאים ומגישים.הערות ותחליפים:א. אפשר להחליף את הפטריות בירקות אחרים כמו פלפלים צבעוניים או ירקות שורש ב. אפשר להכין את התבשיל והבצק מראש, אפילו יום קודם, ולקראת ההגשה לחמם את הסיר בתנור, לצפות בבצק ולאפות ג. הקמח מעבה את הרוטב, אל תוותרו עליו. לנמנעים מגלוטן אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור או קמח תפוחי אדמה

הידעת?

אחד הדברים שהכי קשה לייצר בסעודה עם אורחים הוא אפקט וואוו אמיתי. הכוונה כמובן להגשת מנה שמוציאה מן האורחים קולות פליאה אותנטיים. אם אתם מחפשים רעיון למנה שעשויה לייצר לכם את אפקט הוואו המיוחל בראש השנה הקרוב, יש לנו מועמד רציני בשבילכם.מתכון חגיגי, טעים ומיוחד לסעודת ראש השנה שלא תאמינו כמה קל להכין. קדירת בשר עשירה בטעמים עם פטריות, בצלים ויין לבן ומעטפת בצק שעושה רושם על כולם. תתכוננו לראות כמה חיוכים מופתעים בשולחן החג השנה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.