צלעות כבש עם טנזיה מרוקאית | השף הלבן

צלעות כבש עם טנזיה מרוקאית

יונית צוקרמן משתפת אותנו במתכון המשפחתי הסודי שלה לצלעות טלה עם טנזיה מרוקאית. קבלו את המנה העיקרית שלכם לארוחת החג!

מאת: יונית צוקרמן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צלעות כבש עם טנזיה מרוקאית
צילום: יונית צוקרמן

המרכיבים ל 4:

  • שמן לטיגון
  • 2 חבילות של צלעות טלה "אדום אדום" (סה"כ 8 צלעות)
  • 1/2 קילו משמשים מיובשים
  • 1/2 קילו שזיפים מיובשים
  • 350 גרם צימוקים לבנים
  • 200 גרם אגוזי מלך
  • 150 גרם שקדים קלופים
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 כוסות סוכר
  • כפית קינמון
  • חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות מים
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית זנגוויל

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים את הפירות היבשים בקערת מים.

  • 02.

    בסיר עמיד בחום (שיכנס בהמשך לתנור) שופכים מעט שמן ומחממים כדקה על להבה.

  • 03.

    לאותו הסיר מעבירים את הצלעות ו"סוגרים" אותם. הצלעות מקבלות מכת חום ומשנות את צבען לחום.

  • 04.

    בסיום הסגירה מוציאים את הצלעות לצלחת ומניחים בצד עד סיום הכנת הטנזיה. הכנת הטנזיה:

  • 05.

    בעזרת מסננת ממסננים את הפירות היבשים ומייבשים היטב.

  • 06.

    פורסים את הבצלים לפרוסות בינוניות ומטגנים בסיר שבו טיגנו את הצלעות עד להזהבה קלה.

  • 07.

    מוסיפים את הפירות היבשים שהושרו קודם לכן, האגוזים השקדים ומערבבים.

  • 08.

    שופכים מים רותחים, סוכר וסילאן ומביאים את התערובת לרתיחה.

  • 09.

    כשהתערובת רותחת מתבלים במלח, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, זנגוויל, וקינמון. מערבבים היטב, מנמיכים את גובה הלהבה לאש נמוכה ומבשלים 20 דק.

  • 10.

    אחרי 20 מכבים את האש מניחים את הצלעות מעל.

  • 11.

    מכסים את הסיר ואופים ב-180 מעלות 50 דקות על מצב טורבו בתנור.הערה: במידה ואין סיר עמיד בחום, מעבירים את הטנזיה המוכנה לתבנית משומנת קלות ומניחים מעל את הצלעות. עוטפים בנייר אפייה ומעל נייר כסף ואופים רגיל.מגישים לצד אורז לבן ומתענגים.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.