צלי עגל מנתח קפוא
מתכון למאכל הבסיסי, שיקשט בחגיגיות כל שולחן חגיגי
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 1 ק”ג בשר בקר
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 2גזרים חתוכים לקוביות
- 3 גבעולי סלרי
- 2 כוסות יין אדום
- 2 כפות אבקת מרק פרווה
- 1 כף קמח להסמכה
- עשבי תיבול
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הבשר
-
02.
צולים במחבת את הנתח מכל הכיוונים ומניחים בסיר עם מכסה שיכול להיכנס לתנור.
-
03.
באותה המחבת צולים את הירקות ומניחים מתחת לבשר.
-
04.
מוסיפים למחבת את אבקת המרק והקמח מערבבים מעט לספיגת מיצי הבשר ושופכים את היין להמסת כל המשקעים.
-
05.
שופכים את הנוזל שנוצר על הבשר עליו להיות כ-1/2 מגובה הבשר במידה וחסר יש להוסיף מים.
-
06.
מוסיפים עשבי תיבול ומכסים את הסיר מכניסים לתנור בחום 170 מעלות 45 דקות לכל קילוגרם בשר .
טיימר מופעל
-
07.
כשהבשר מוכן פורסים ומגישים עם הרוטב שנוצר (רוטב זה הוא בסיס להכנת כל מיני רטבים לבשר).
הכנת? כאן מדרגים