מתכון צלי עגל מנתח קפוא | השף הלבן

צלי עגל מנתח קפוא

מתכון למאכל הבסיסי, שיקשט בחגיגיות כל שולחן חגיגי

מאת: שף אבי שליסל
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צלי עגל מנתח קפוא

המרכיבים ל8 מנות:

  • 1 ק”ג בשר בקר
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 2גזרים חתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2 כוסות יין אדום
  • 2 כפות אבקת מרק פרווה
  • 1 כף קמח להסמכה
  • עשבי תיבול

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את הבשר

  • 02.

    צולים במחבת את הנתח מכל הכיוונים ומניחים בסיר עם מכסה שיכול להיכנס לתנור.

  • 03.

    באותה המחבת צולים את הירקות ומניחים מתחת לבשר.

  • 04.

    מוסיפים למחבת את אבקת המרק והקמח מערבבים מעט לספיגת מיצי הבשר ושופכים את היין להמסת כל המשקעים.

  • 05.

    שופכים את הנוזל שנוצר על הבשר עליו להיות כ-1/2 מגובה הבשר במידה וחסר יש להוסיף מים.

  • 06.

    מוסיפים עשבי תיבול ומכסים את הסיר מכניסים לתנור בחום 170 מעלות 45 דקות לכל קילוגרם בשר .

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 07.

    כשהבשר מוכן פורסים ומגישים עם הרוטב שנוצר (רוטב זה הוא בסיס להכנת כל מיני רטבים לבשר).

הכנת? כאן מדרגים
(382)