מתכון צלי בשר בתוספת ריבת בצל | השף הלבן

צלי בשר בתוספת ריבת בצל

מתלבטים על מנה עיקרית לחג או לארוחת שישי? לכו על צלי עסיסי קלאסי בתוספת ירקות בתנור שמכינים בקלי קלות

מאת: רויטל אונגר
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
צלי בשר בתוספת ריבת בצל

המרכיבים ל 6:

לצלי:
  • 1.5 ק"ג נתח כתף בקר 1 "אדום אדום"
  • מלח
  • 1 בצל פרוס
  • 4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות יין אדום
  • שליש כוס דבש
  • 4 גבעולי טימין
לריבת בצל:
  • 3 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 50 גרם מרגרינה
  • 1 כף סוכר חום
  • חצי כוס חומץ בלסמי או חומץ בין יין
  • 1 בקבוק יין אדום
  • 3 גבעולי טימין
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל- 160 מעלות.

  • 02.

    מתבלים ומורחים במלח ובפלפל שחור.

  • 03.

    מטגנים את הצלי, מוציאים מן הסיר ובאותו סיר מטגנים את הגזר והבצל עד שמתרככים.

  • 04.

    מוסיפים את המים, היין, הדבש והטימין.

  • 05.

    מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים וחצי.

  • 06.

    להוציא מן התנור ולהשאיר את הסיר סגור עוד כחצי שעה. לשפוך את הנוזלים על הצלי ולפרוס.

  • 07.

    אופן ההכנה של הריבת בצל: מטגנים את כל החומרים עד לקבלת מרקם סמיך וטעים.מסירים מן האש.

הכנת? כאן מדרגים
(182)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.