צלי ברוטב יין ורימונים
צלי עשיר וחגיגי, שיפאר את שולחן החג. אפשר להכין אותו יום קודם, ולחמם מחדש לפני ההגשה – טעמו רק ישתפר
המרכיבים ל10-8 מנות:
- 2+2 כפות שמן
- 1.75-1.5 ק"ג צלי כתף עגל "אדום אדום"
- 2 בצלים סגולים בינוניים (400 גרם) קצוצים לקוביות קטנות
- 100 גרם קורנד ביף "טירת צבי" חתוך לקוביות של 5 מ"מ
- 2 גזרים בינוניים מגוררים גס
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות קמח
- 2 כוסות יין אדום יבש (עדיף קברנה סוביניון)
- ¼ כוס רכז רימונים (רצוי 100% טבעי)
- ¼ כוס מים
- 2 כפות רוטב סויה
- פלפל
- ¾ כפית פלפל אנגלי טחון
- 200 גרם ערמונים מקולפים (משקית)
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול וכבד מעל להבה גבוהה, ומשחימים את נתח הבשר מכל עבריו. מוציאים את הבשר למגש.
-
02.
מוסיפים לסיר את 2 כפות השמן הנותרות, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך. מוסיפים את קוביות הקורנד ביף, ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצלים מתחילים להזהיב. מוסיפים את הגזר המגורר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהגזר מתרכך ומשנה את צבעו. מוסיפים שום ומטגנים במשך 30 שניות נוספות. בוזקים את הסוכר על הירקות ומערבבים היטב. בוזקים קמח, ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה. יוצקים פנימה כוס יין ומערבבים עד שאין יותר גושי קמח. מוסיפים את כוס היין הנותרת, את רכז הרימונים ואת המים, ומביאים לרתיחה תוך בחישה. מתבלים ברוטב סויה, ב-1/2 כפית פלפל שחור וב־¼ כפית פלפל אנגלי.
-
03.
מחזירים את נתח הבשר לסיר עם כל המיצים שניגרו ממנו, מכסים את הסיר במכסה הדוק ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה במשך 45 דקות. הופכים את נתח הבשר ברוטב, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות נוספות. הופכים שוב, מוסיפים את הערמונים ומבשלים במשך 60 דקות נוספות או עד שהבשר רך מאוד (נועצים מזלג כדי לבדוק). מוציאים את נתח הבשר לקרש חיתוך, ומכסים ברדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי מטה). מוסיפים לרוטב את הפלפל האנגלי הנותר. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
טיימר מופעל
-
04.
מניחים לבשר להצטנן כ־30 דקות. פורסים את הנתח לפרוסות בעובי הרצוי בניצב לסיבים. מחזירים את פרוסות הבשר לרוטב ומכסים. מחממים היטב לפני ההגשה. טיפ: מעדיפים לא "להתעסק" בפריסת הבשר אחרי הבישול? בקשו מהקצב שיחתוך את הנתח לקוביות. בשלב השחמת הבשר מטגנים חצי מהכמות, מוציאים לקערה ומטגנים את החצי השני. וכמובן, אין צורך להוציא את הבשר מהרוטב בתום הבישול.
טיימר מופעל