מתכון עוף בסויה וסילאן | השף הלבן

עוף בסויה וסילאן

מנה עיקרית טעימה לארוחת החג הקרוב: מתכון לעוף במרינדה מתוקה עם סויה, סילאן, צ'ילי מתוק, קטשופ ותבלינים אפוי בתנור עם לקט ירקות קפואים

מאת: אפרת ליכטנשטט
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוף בסויה וסילאן
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 6-8 שוקי עוף
  • 1 שקית לקט ירקות לתנור סנפרוסט
למרינדה:
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית אבקת שום
  • 1 כף קטשופ
  • 2 כפות צ׳ילי מתוק
  • ¼ כוס מים
גודל תבנית: תבנית מלבית בגודל 20X30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את השוקיים כחצי שעה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.

  • 03.

    מעבירים לתבנית מחצית מהירקות. מניחים על הירקות את השוקיים עם המרינדה ומוסיפים את שאר הירקות. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה וחצי.

  • 04.

    מגישים חם לצד סלט טרי.

  • 05.

    בתאבון!

הידעת?

עוף הוא אחד מחומרי הגלם היעילים והאהובים ביותר במחלקת הבשר. הסיבה העיקרית לכך היא שכל כך קל להעניק לבשר טעמים שונים בעזרת מרינדה טובה. אם אתם מחפשים מתכון טוב לסעודת חג או סתם ארוחת ערב שגרתית אך מפנקת, הגעתם למקום הנכון. הכנו לכם מתנה מיוחדת.

אז בשביל ארוחת החג הקרוב, הבאנו לכם מתכון לעוף במרינדה מתוקה עם סויה, סילאן, צ'ילי מתוק, קטשופ ותבלינים אפוי בתנור עם לקט ירקות קפואים. אין פשוט מזה, אך התוצאה פשוט נהדרת.

הכנת? כאן מדרגים
(16)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.