סלט עוף חם עם אבוקדו ועגבניות
ארוחת צהריים קלילה, מזינה ומשביעה – סלט חסה עם ירקות וחזה עוף מטובל וטעים, שתכינו בפחות מחצי שעה!
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות:
- 3 מנות חזה עוף, חצויים ומשוטחים לשניצלים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- פפריקה מתוקה
- 2 כפות שמן זית
לסלט
- 2 אבוקדו, קלופים, חצויים ופרוסים
- 3 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
- 2 מלפפונים, פרוסים בקליפתם
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
- 6 עלי חסה ערבית, קצוצים
- 1 בצל סגול, קצוץ דק
- 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
- 2 כפות זיתי קלמטה, פרוסים
- 3 בצלים ירוקים, קצוצים
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- מלח
- מיץ לימון, לפי הטעם
- שלוש כפות שמן זית
לעיטור
- 100 גרם צנוברים, קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני -גבוה [200 צ'] מניחים כל שניצל חזה עוף על יריעת רדיד אלומיניום, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מורחים במעט שמן זית, סוגרים למעטפה אטומה ומעבירים לתבנית
-
02.
אופים 12 דקות, מוציאים מהתנור ומשאירים את העוף בעטיפה 10 דקות נוספות. במקביל מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, טועמים ומשפרים תיבול.
טיימר מופעל
-
03.
מחלקים את הסלט לצלחות אישיות, חותכים את חזה העוף החם לרצועות, מניחים מעל הסלט, זורים את הצנוברים הקלויים ומגישים
הכנת? כאן מדרגים