מאפה בשר הודו, בזיליקום וירקות
אוכל מנחם: מאפה מהביל שמשלב בשר הודו, שלל ירקות טריים, תבלינים ותחושה ביתית
המרכיבים ל4 מנות:
- 200 גרם בשר הודו טחון
- 1.5 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כף בזיליקום מיובש
- 100 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר
- 3 ביצים
- שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורד בפומפייה דקה
- 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 1 עגבנייה בשלה בינונית
- 1 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח
- 1 כף פירורי לחם
- פטרוזיליה
- פלפל לבן
- אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את הקמח, שקית אבקת אפייה, בזיליקום מיובש, מחמאה הרכה, ביצה טרופה ומעט מים.
-
02.
לשים לבצק אחיד. מעבירים למקרר לקירור קל של 15 דקות .
טיימר מופעל
-
03.
מסירים את גבעול העגבנייה וחותכים איקס בדופן, מעבירים לקערה ומעל יוצקים מים חמים. משרים ל-10 דקות. קולפים בעדינות את העגבנייה וחותכים לקוביות קטנות.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים כף שמן זית ומאדים את הבצל ל-3-4 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את קוביות העגבנייה, הקישוא, הפלפל האדום והשום וצולים כ-5 דקות ומצננים. ניתן להוסיף כף או 2 של מים במהלך הצלייה.
טיימר מופעל
-
06.
מערבבים את הירקות הצלויים עם הבשר, תפוח האדמה המגורד, ביצה טרייה טרופה, 2 קורט מלח, פירורי הלחם, 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה, קורט פלפל לבן, מעט מוסקט ו-2 כפות שמן זית.
-
07.
מחממים את התנור ל180 מעלות.
-
08.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
09.
מרדדים 2/3 מהבצק לעלה בעובי חצי ס"מ ומרפדים את התבנית כך שהשוליים יבלטו מעל שולי התבנית המוארכת.
-
10.
ממלאים את התבנית מתערובת הבשר ומהדקים קלות.
-
11.
מרדדים מהבצק מעין כיסוי בגודל מיכסה לתבנית ומהדקים בעדינות מעל הבשר. מורחים ביצה טרופה על הדפנות להדבקה ומקפלים היטב את קצוות הבצק שיוצא מהדפנות על המיכסה. חותכים את שאריות הבצק סביב התבנית.
-
12.
לאורך הבצק חותכים 2 חתכים אלכסוניים לעומקו. מורחים בביצה על כל החלק העליון ומעל מפזרים שומשום.
-
13.
אופים במרכז התנור 30-40 דקות. מגישים חם.
טיימר מופעל