מתכון טחמלי, רוטב שזיפים חריף-חמוץ | השף הלבן

טחמלי, רוטב שזיפים חריף-חמוץ

רוטב שזיפים חמצמץ-חריף מן המטבח הגיאורגי, מתאים למאכלי בשר, פשטידות ואפילו לניגוב פשוט עם לחם

מאת: אורית אלון
עד 10 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טחמלי, רוטב שזיפים חריף-חמוץ

המרכיבים ל1 ליטר רוטב:

  • 1 קילו שזיפים ירוקים
  • צרור כוסברה קצוצה דק דק דק
  • חצי צרור שמיר
  • ראש שום שלם כתוש
  • חצי כפית מלח
  • 1 כפית גדושה של תבלין צ'ילי חריף/פלפל אדום

הוראות הכנה:

  • 01.

    לוקחים סיר, שמים בתוכו את כל קילו השזיפים (לא קלופים אך נקיים מעלים), מוסיפים שתי כוסות מים ומרתיחים על אש נמוכה עד שהשזיפים מבושלים ומתרככים מאוד.

  • 02.

    לאחר מכן שמים קערת רשת ומסננים את השזיפים מהנוזלים. חשוב! לא לשפוך את הנוזלים, אלא לשמור אותם.

  • 03.

    את השזיפים המסוננים בקערת הרשת משאירים שיתקררו. לאחר שהתקררו משפשפים את השזיפים (אפשר גם בידיים, השזיפים רכים) ומוציאים את הגרעינים (אפשר לזרוק אותם). הפעולה פשוטה מכיוון שהשזיפים מבושלים ומרוככים. מתקבלת עיסה ירוקה חסרת גרעינים.

  • 04.

    לעיסה הירוקה מוסיפים את כל שאר המצרכים עד לקבלת תערובת סמיכה אפילו יותר. במידה ורוצים לדלל אותה ניתן להוסיף את שארית נוזלי השזיפים ששמרנו בצד לאחר הסינון. הערה:ניתן לשמור את הרוטב המתקבל שבועיים ואפילו יותר ללא כל שינוי בטעם.

הכנת? כאן מדרגים
(189)