טורטיות במילוי בשר ושעועית
טורטיות מקסיקאיות – אפשר להכין גם בבית
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 טורטיות מוכנות
- שמן זית
- 2 אבוקדו בינוניים בשלים
- 1/2 בצל אדום
- 1 לימון
- טבסקו
- 1/2 פלפל אדום בינוני
- 1 מלפפון חמוץ המלח חתוך לקוביות קטנות
- פלפל שאטה גרוס
- 1 בצל לבן בינוני חתוך לפרוסות דקות
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 2 עגבניות בינוניות קלופות חתוכות לקוביות
- כמון
- אורגנו טרי
- פפריקה חריפה
- מלח
- פלפל שחור
- 3/4 כוס שעועית שחורה מבושלת
- 400 גרם בשר בקר טרי טחון
- רסק עגבניות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
02.
במחבת גבוהה מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ3 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות, כפית רסק עגבניות והשעועית.
-
04.
מטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון .
טיימר מופעל
-
05.
מתבלים בכפית כמון, 1/3 כפית פלפל שאטה מיובש גרוס, כפית אורגנו טרי, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, קורט מלח, פלפל שחור ו- 3 כפות מים.
-
06.
מבשלים תוך ערבוב 15 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
07.
מכינים גואקמולי: קולפים את האבוקדו, מרחיקים את הגרעין ומועכים גס עם מזלג. מוסיפים לאבוקדו חצי בצל סגול קצוץ דק, המלפפון החמוץ, מיץ מחצי לימון טרי, 4 טיפות טבסקו, קוצצים פנימה את חצי הפלפל האדום וקורט מלח ומערבבים.
-
08.
מניחים את גלילות הטורטיות על משטח העבודה ומניחים ממילוי הבשר לאורך השליש התחתון.
-
09.
מגלגלים תוך דחיסה קלה לגליל ומניחים בתבנית פיירקס.
-
10.
מברישים מעל הטורטיות שמן זית ומפזרים מעל מעט פפריקה מתוקה אדומה חריפה ואופים בתנור 5-7 דקות לקבלת צבע שחום.
טיימר מופעל
-
11.
במרכז מנות הבוריטוס יוצקים מהגואקמולי ומגישים חם.