חזה עוף בתנור עם פטריות מתכון קל וטעים
מנת עוף עסיסית, טעימה וקלה למדי להכנה, השילוב בין הפטריות, היין והסויה מעניקים לעוף טעם עשיר וניחוח ארומטי מעורר תאבון
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן חמניות
- 6 חצאי חזה עוף נקיים –אפשרי גם דקים (נתחים לשניצל)
- 2 בצלים בינוניים פרוסים דק
- 3/4 סלסלת פטריות שמפניון פרוסות
- 3/4 סלסלת פטריות פורטובלו פרוסות
- 1/4 כוס רוטב סויה
- כוס יין אדום יבש (ניתן גם מים)
- 2 ענפי טימין
- 4 ענפי כוסברה טריה
- 6 שיני שום שלם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום 200 מעלות.
-
02.
מפזרים מעט מלח ופלפל על חזות העוף משני הצדדים ומטגנים קלות משני הצדדים.
-
03.
באותה מחבת מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים לחצי ריכוך את הבצל עם הפטריות. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וענפי הטימין
-
04.
מעבירים את הפטריות עם הבצל והטימין לתבנית פיירקס ומעל מניחים את השום וענפי הכוסברה.
-
05.
יוצקים מעל את הסויה, היין הלבן והמים, מכסים בנייר כסף וצולים בתנור.
-
06.
לאחר 15 דקות פותחים את נייר הכסף, יוצקים מהרוטב ומהפטריות על העוף וצולים לעוד מס' דקות לקבלת צבע חום.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים