דניס במעטפת נייר אפייה עם ארבעה סוגי בצלים | השף הלבן

דניס במעטפת נייר אפייה עם ארבעה סוגי בצלים

את מנת הדגים המיוחדת הזאת אופים בתוך נייר אפייה ומגישים כמעטפות קטנות לאורחים. את בשר הדג משדרגים עם יין, ושלל דברים טובים

מאת: דגי תנובה
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל4:

  • 4 נתחי פילה של דניס במשקל 200 גרם בערך, דגי תנובה
  • 1 כרישה קטנה, פרוסה דק
  • 4 בצלי שאלוט (או שני בצלים סגולים קטנים) קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 6 כפות שמן זית
  • עלים מ-4 גבעולי טימין
  • 1/3 כוס יין לבן
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • ביצה טרופה, להברשה
  • להגשה
  • עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    בקערה שמים את כל הירקות. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.

  • 03.

    פורשים על משטח העבודה יריעת נייר אפייה. מניחים רבע מהירקות על היריעה. מעל מניחים פילה דג. מעל הדג מפזרים טימין, מזלפים מעל שמן זית ומוסיפים שלוק קטן (2-3 כפות) יין לבן.

  • 04.

    סוגרים את המעטפת: מברישים את שולי נייר האפייה במעט ביצה טרופה. מקפלים לחצי, ואז עושים קפל קטן בפינה. ממרכז הקפל יוצרים קפל נוסף, וכך עושים קיפולים לאורך כל החבילה ליצירת מעטפה. חוזרים על הפעולה עם שאר הירקות והדגים.

  • 05.

    אופים 15 דקות, עד שהדג התבשל לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מגישים מיד, בלי לפתוח את המעטפה - נותנים לאורחים לפתוח.

  • 07.

    ניתן לפזר עירית קצוצה על הדג לאחר פתיחת המעטפה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)