אסאדו במיץ רימונים, דבש ושום
זה נשמע מסובך אבל זה הכי לא – 10 דקות עבודה ויש לכם סיר בשר רך וחגיגי
בשרי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8-10:
- 4 בצלים קלופים חצויים
- 8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
- 1 כוס מיץ רימונים
- מלח ופלפל
- 2 ק"ג נתח שפונדרה (אסאדו)
- 1/3 כוס רוטב שום דבש
- להגשה: 1/3 כוס גרגרי רימון / חופן עלי כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 220 מעלות. שמים בסיר גדול את הבצלים ותפוחי האדמה. יוצקים את מיץ הרימונים ומתבלים במלח ופלפל.
-
02.
מורחים את נתח הבשר ברוטב שום-דבש ומניחים על הירקות. מתבלים במלח ופלפל. מכסים את הסיר. אם יש חור במכסה או שהוא לא "יושב" טוב, מכסים גם בנייר כסף.
-
03.
מכניסים את הסיר לתנור ולאחר חצי שעה מנמיכים את החום ל 150 מעלות. אופים 4 שעות, מכבים את התנור ומשאירים את הסיר בתנור הכבוי שעה נוספת. להגשה מפזרים גרגרי רימון וכוסברה.
הכנת? כאן מדרגים