תחתיות ארטישוק ממולאות קרם ארטישוק ואפונה עם אגוז ברזיל מגורד
מתכון פשוט וטעים לארוחת החג, שיתאים לכל מי שבא להתארח וגם לטבעונים ולצמחונים בבית. מומלץ להגיש את תחתיות הארטישוק כמנה עיקרית או ראשונה לצד סלט טרי
המרכיבים ל6:
- 2 שקיות (800 גר') תחתיות ארטישוק מוקפאות - סנפרוסט
- 3-2 כפות חומץ או מיץ לימון (לבישול הארטישוקים)
- 1/2 שקית (400 גר') אפונת גינה מוקפאת - סנפרוסט
- שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
- 5 גבעולי טימין טרי קצוץ
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- מיץ מלימון בינוני
- עלים מ-5 גבעולי פטרוזיליה
- 4 יחידות אגוז ברזיל
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את האפונה ואת תחתיות הארטישוק לפי הוראות ההכנה שמופיעות על גבי האריזה.
-
02.
מניחים בצד חצי מכמות תחתיות הארטישוק ואת החצי השני קוצצים לפרוסות דקות.
-
03.
מחממים שמן במחבת רחבה, מטגנים את השום והג'ינג'ר על להבה בינונית עד
-
04.
להזהבה. מוסיפים את הארטישוק הקצוץ והטימין, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות תוך
טיימר מופעל
-
05.
כדי ערבוב.
-
06.
מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למעבד מזון, טוחנים עד לקבלת מרקם
-
07.
אחיד ומערבבים את האפונה לתוך הממרח שהתקבל.
-
08.
מסדרים את תחתיות
-
09.
הארטישוק על גבי נייר אפייה, משמנים ומתבלים במלח ופלפל.
-
10.
ממלאים בקרם עם
-
11.
האפונה, מזליפים שמן זית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-15 דקות עד
טיימר מופעל
-
12.
להשחמה.
-
13.
מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה, מזליפים לימון, מפזרים פטרוזיליה ומגרדים בעזרת פומפיה את אגוזי הברזיל מעל.
-
14.
מגישים לצד סלט טרי.
-
15.
בתאבון!