רעיון לאירוח: סלט בהרכבה עצמית
קבלו רעיון מדליק לאירוח
- גבינה בולגרית מעודנת 5% פיראוס
- גבינת פטה עזים 16% פיראוס
- גבינה צפתית מעודנת 5% פיראוס
- גבינה בולגרית – פרוסות 5% פיראוס
- זיתי קלמטה משובחים
- זיתי טאסוס משובחים
- אגוזי מלך
- צנוברים
- גרעיני חמנייה טבעיים קלופים
- גרעיני דלעת טבעיים קלופים
- לתיבול:
- שמן זית
- מיץ לימון
- חומץ בלסמי
- מלח אטלנטי דק
- פלפל שחור גרוס
- להכנת קרוטונים:
- 350 גרם לחם חצי-מלא או מלא, פרוס (6-7 פרוסות)
- 3 כפות שמן זית
- 2-3 שיני שום, קלופות וכתושות
- מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- מעט פלפל שחור גרוס גס/דק
- עגבניות שרי תמר/רגילות, שטופות וחצויות לאורכן
- מלפפונים בייבי, שטופים וחתוכים לרבעים לאורכם
- בצל סגול, קלוף ופרוס דק
- גזר, קלוף וחתוך לז'וליינים (גפרורים)
- פלפל אדום, מנוקה מזרעים ופרוס דק
- לבנה 5% שומן פיראוס
הוראות הכנה:
-
01.
קבלו רעיון מדליק לאירוח: מכינים המון קעריות עם מרכיבים מפתים, חתוכים ומוכנים לאכילה, ומאפשרים לאורחים שלכם להרכיב בעצמם את הסלט החביב עליהם. הכמויות? לפי כמות האורחים שלכם.
-
02.
קליית אגוזי מלך: מחממים תנור ל-170 מעלות ושמים אגוזים בתבנית קטנה-בינונית. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 100 דקות. מוציאים, מעבירים לקערית ושמים בצד. משאירים את התנור והתבנית זמינים עבור הקרוטונים.
טיימר מופעל
-
03.
קרוטונים: מגבירים את עצמת התנור ל-175 מעלות. חותכים את פרוסות הלחם לקוביות בגודל 1X1 ס"מ, עם הקרום. שמים בתבנית שבה קלינו את האגוזים (שהועברו). מוסיפים שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל. מערבבים ומכניסים לתנור. אופים במשך 10 דקות, מערבבים, אופים 10 דקות נוספות, מערבבים ואופים עוד 5 דקות. מוציאים ומכבים את התנור.
טיימר מופעל
-
04.
קליית צנוברים: במחבת קטנה מחממים כפית שמן זית על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את הצנוברים, מנמיכים לאש קטנה וקולים תוך השגחה צמודה עד הזהבה טובה. מעבירים מיד לצלחת מרופדת במגבת נייר.