מתכון קערת טורטיה עם סלט עגבניות ונתחוני עוף | השף הלבן

קערת טורטיה עם סלט עגבניות ונתחוני עוף

סלט צבעוני שהופך לארוחה בזכות הנתחוני עוף, בהגשה אחרת – בתוך קערת טורטייה. הטורטייה סופגת את נוזלי הסלט הטעימים, נפתחת והופכת לצלחת טעימה.

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קערת טורטיה עם סלט עגבניות ונתחוני עוף
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 2-4:

  • 2 טורטיות בקוטר 20-22 ס"מ
  • 1 כפית שמן זית
  • 3 כוסות עגבניות מסוגים שונים, חתוכות לקוביות
  • 3 כפות כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 בצל סגול קטן פרוס דק
  • 1/2 ליים או לימון קטן על קליפתו, קצוץ דק
  • 1 חבילת נתחוני עוף בטעם ים תיכוני או טעם אחר "טירת צבי"
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את קערת הטורטייה: מחממים תנור ל 160 מעלות. חותכים חתכים של 4-5 ס"מ בשולי הטורטיות סביב - ראו איור. מכינים קערית שניתן להכניס לתנור. מברישים את הטורטיה בשמן זית ומרפדים עם הטורטיה את הקערית כך שהטורטייה "תתישב" בה בנוחות והשוליים החתוכים יחפפו זה את זה. אופים כ 12 דקות עד ששולי הטורטייה מזהיבים. מכבים את התנור ומשאירים בו את הטורטייה לעוד 5 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי (בתוך הקערית) עד שקערת הטורטיה יציבה. מחלצים את קערת הטורטיה מהקערית.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 02.

    מכינים את הסלט ומגישים: שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט (עגבניות, כוסברה, בצל סגול, ליים, נתחוני עוף, מלח, שמן זית) ומערבבים. מעבירים לקערות הטורטייה ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.