קערת טורטיה עם סלט עגבניות ונתחוני עוף
סלט צבעוני שהופך לארוחה בזכות הנתחוני עוף, בהגשה אחרת – בתוך קערת טורטייה. הטורטייה סופגת את נוזלי הסלט הטעימים, נפתחת והופכת לצלחת טעימה.

המרכיבים ל 2-4:
- 2 טורטיות בקוטר 20-22 ס"מ
- 1 כפית שמן זית
- 3 כוסות עגבניות מסוגים שונים, חתוכות לקוביות
- 3 כפות כוסברה קצוצה דק
- 1/2 בצל סגול קטן פרוס דק
- 1/2 ליים או לימון קטן על קליפתו, קצוץ דק
- 1 חבילת נתחוני עוף בטעם ים תיכוני או טעם אחר "טירת צבי"
- מלח
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את קערת הטורטייה: מחממים תנור ל 160 מעלות. חותכים חתכים של 4-5 ס"מ בשולי הטורטיות סביב - ראו איור. מכינים קערית שניתן להכניס לתנור. מברישים את הטורטיה בשמן זית ומרפדים עם הטורטיה את הקערית כך שהטורטייה "תתישב" בה בנוחות והשוליים החתוכים יחפפו זה את זה. אופים כ 12 דקות עד ששולי הטורטייה מזהיבים. מכבים את התנור ומשאירים בו את הטורטייה לעוד 5 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי (בתוך הקערית) עד שקערת הטורטיה יציבה. מחלצים את קערת הטורטיה מהקערית.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את הסלט ומגישים: שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט (עגבניות, כוסברה, בצל סגול, ליים, נתחוני עוף, מלח, שמן זית) ומערבבים. מעבירים לקערות הטורטייה ומגישים מיד.