סלט תירס, זיתי קלמטה, גבינה צפתית, בצל סגול וכוסברה | השף הלבן

סלט תירס, זיתי קלמטה, גבינה צפתית, בצל סגול וכוסברה

סלט צבעוני וטעים, בחמש דקות עבודה. אין צורך להפשיר את התירס לפני הבישול: שולפים מהמקפיא – ישר לסיר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט תירס, זיתי קלמטה, גבינה צפתית, בצל סגול וכוסברה

המרכיבים ל6-7 מנות:

  • 1 חבילת (800 גרם) גרגירי תירס מוקפאים סנפרוסט
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • אפשרות: מעט פלפל שחור גרוס בינוני-דק
  • 1 כוס זיתי קלמטה משובחים (אפשר לגלען, אם רוצים)
  • 1/2 חבילת (100 גרם) גבינה צפתית 5% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בצל סגול בינוני-גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 חב' כוסברה או פטרוזיליה, שטופה היטב וקצוצה גס
  • אפשרות: מעט עלעלי בזיליקום

הוראות הכנה:

  • 01.

    אם לא אוהבים כוסברה או פטרוזיליה, אפשר להשתמש ב-4-5 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק.אם מכינים את הסלט מבעוד מועד, מוסיפים את הכוסברה/פטרוזיליה ואת הגבינה רק ברגע האחרון.

  • 02.

    מכינים סיר בינוני-גדול מלא (כ-

  • 03.

    5 ליטרים) מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. בינתיים שמים מסננת בכיור. מביאים לרתיחה. כשמופיע בעבוע רציני מוסיפים את תוכן שקית התירס לסיר, מבשלים במשך 3-4 דקות ומעבירים למסננת. מסננים היטב ומעבירים לקערת הגשה. מתבלים ב-2 כפות שמן זית, במעט מלח ופלפל שחור גרוס.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוסיפים לקערת התירס זיתי קלמטה, קוביות גבינה צפתית, קוביות בצל סגול, כוסברה או פטרוזיליה קצוצה ומעט עלעלי בזיליקום, אם רוצים. מערבבים בעדינות, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול עם שמן זית, מלח או פלפל. מגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)