סלט תחתיות ארטישוק עם עגבניות שרי צלויות, פירורי גבינת פטה עזים ועירית קצוצה
מנה סופר-טעימה שמתאימה לאירוח – או כפינוק לעצמכם, טעימה חמה, פושרת או קרה.
המרכיבים ל4:
- 2 אריזות (800 גרם יחד) תחתיות ארטישוק קפואות סנפרוסט
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 700 גרם עגבניות שרי תמר או רגילות, שטופות וחצויות לאורכן
- 1 כפית סוכר
- 150-200 גרם גבינת פטה עזים 16% שומן או פטה כבשים 5% שומן פיראוס
- 1/5-1/5 חב' עירית טריה, שטופה וגזורה דק במספריים
הוראות הכנה:
-
01.
אין צורך להפשיר את תחתיות הארטישוק: מוציאים מהמקפיא ומבשלים מיד בקערת מים רותחים במיקרוגל, כמפורט במתכון.
-
02.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.
-
03.
שמים תחתיות ארטישוק בקערה חסינת חום (שמתאימה למיקרוגל), מכסים במים רותחים (מקומקום חשמלי), מכניסים למיקרוגל ומפעילים ל-3 דקות. מוציאים, מסננים ומצננים 2-3 דקות. חותכים לרבעים, מעבירים לתבנית (המרופדת בניירות), מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 10 דקות, מערבבים בכף עץ ואופים עוד 10 דקות או עד להופעת סימני צריבה. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה בינונית. משאירים את התנור זמין.
טיימר מופעל
-
04.
מרפדים את אותה תבנית בשני ניירות אפייה. שמים עגבניות שרי חתוכות על גבי הניירות כשהצד החתוך פונה מעלה, מזלפים 1-2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מעט מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס וכפית סוכר – ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 20 דקות, מסובבים את התבנית בתנור ואופים עוד 10 דקות או עד להצטמצמות העגבניות. מוציאים ומוסיפים לקערת הארטישוקים.
טיימר מופעל
-
05.
מפזרים פירורי פטה עזים או פטה כבשים ועירית טריה (מומלץ לגזור במספריים מעל הקערה) – ומגישים.