סלט שעועית ירוקה עדינה, עגבניות שרי, ביצים וגבינה בולגרית מעודנת
סלט דיאטטי צבעוני ומשגע
המרכיבים ל4-5 מנות:
- לרוטב וינגרט:
- 1 כף חרדל חלק איכותי
- 3 כפות שמן זית
- 1-2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף סילאן או דבש
- 2-3 כפות מים מינרליים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לסלט:
- 200 גרם עגבניות שרי תמר (או רגילות(
- 200 גרם עגבניות שרי ליקופן (מנומרות)
- 200 גרם עגבניות שרי צהובות
- 4-5 ביצים
- 1 חבילה (600 גרם) שעועית ירוקה עדינה מוקפאת סנפרוסט
- 1 כף שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס דק/גס- לא הכרחי
- 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת פיראוס 5% שומן מסדרת המעדנייה, חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
סלט דיאטטי צבעוני ומשגע, שמורכב משעועית ירוקה פריכה, ביצים כמעט-קשות, עגבניות שרי בשלל צבעים וגבינה בולגרית: הכל נעטף ברוטב וינגרט קליל, והתוצאה פשוט מעולה.במקום גבינה בולגרית מעודנת ניתן להשתמש בגבינת פטה כבשים או עזים 5% או בגבינת חמד 5%.אוהבים חלמון כתום? בחרו בביצים שעל אריזתן מצויין "אומגה 3".כדי לקבל ביצים כמעט-קשות, טעימות מאוד ולא יבשות, הקפידו על משך הבישול המצויין במתכון.אם רוצים אפשר להוסיף לסלט זיתי קלמטה או טאסוס.
-
02.
מערבבים את מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול עד להשגת טעם מאוזן. שמים בצד.
-
03.
שמים ביצים בסיר קטן, ממלאים במי ברז (לא ממליחים!) ושמים על אש גבוהה. מביאים לרתיחה ללא כיסוי (כ-6 דקות), מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד 7 דקות. מסירים מן האש, בעזרת כף שולים את הביצים מן הסיר, שוטפים וקולפים תחת זרם מי ברז. חותכים לרבעים או חצאים ושמים בצד.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים סיר בינוני-גדול מלא מים רותחים (כ-3 ליטרים) מומלחים על אש גבוהה, ללא כיסוי. כשיש רתיחה חזקה מוסיפים את השעועית הירוקה העדינה המוקפאת ומבשלים ללא כיסוי עד כמעט רתיחה, 5-6 דקות. מעבירים למסננת בכיור ומשאירים את הסיר הריק על אש גבוהה. מוסיפים כף שמן זית וממתינים מספר שניות. מחזירים את השעועית הירוקה (מסוננת היטב) לסיר ומערבבים מייד. מתבלים במלח ואם רוצים גם בפלפל שחור ומעבירים לקערת הגשה גדולה.
טיימר מופעל
-
05.
שוטפים את שלושת סוגי עגבניות השרי וחותכים לאורכן. מוסיפים לקערת ההגשה.
-
06.
מוסיפים את הביצים הכמעט-קשות החתוכות לרבעים ואת קוביות הגבינה הבולגרית לקערת ההגשה. רגע לפני תחילת הסעודה יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.