סלט של פריקה, חומוס, גזרים ובצלים צלויים ובולגרית ברוטב יוגורט-טחינה
ארוחה עשירה בטעמים שמשלבים דגן, קטניה, ירקות וגבינה בולגרית עם רוטב יוגורט טחינה בחמצמצות עדינה.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 1 כוס פריקה
- 1 כפית מלח
- 3 כפות מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 5 גזרים קלופים
- 2 בצלים סגולים קלופים
- 2 כפיות תימין או אורגנו או זעתר מיובשים
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 1 כוס חומוס "סנפרוסט", מבושל לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 200 גרם בולגרית "פיראוס", מפוררת או חתוכה לקוביות
לרוטב:
- 1/4 כוס טחינה
- 1/4 כוס יוגורט "תנובה"
- 2 שיני שום
- 1 כפית קליפת לימון או ליים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים פריקה ומלח בסיר עם מים רותחים, מבשלים (כמו פסטה) 12-15 דקות עד שרך אך נגיס ומסננים היטב.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים לקערה עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים
-
03.
חותכים את הגזרים לטבעות בעובי 1 ס"מ ומפזרים בתבנית מרופדת נייר אפיה. חותכים את הבצלים לפלחים ומפזרים בתבנית.
-
04.
בוזקים תימין, שמן זית, מלח פלפל וצולים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 25 דקות עד שהירקות רכים וזהובים.
טיימר מופעל
-
05.
שמים במעבד מזון (או כותשים את השום וטורפים ידנית) את מרכיבי הרוטב ומעבדים לרוטב חלק. מוסיפים מים עד שמגיעים לדרגת סמיכות רצויה.
-
06.
שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
-
07.
יוצקים רוטב, מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים