סלט עם פריקה, חומוס, גזרים, בולגרית ובצלים צלויים | השף הלבן

סלט של פריקה, חומוס, גזרים ובצלים צלויים ובולגרית ברוטב יוגורט-טחינה

ארוחה עשירה בטעמים שמשלבים דגן, קטניה, ירקות וגבינה בולגרית עם רוטב יוגורט טחינה בחמצמצות עדינה.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט של פריקה, חומוס, גזרים ובצלים צלויים ובולגרית ברוטב יוגורט-טחינה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • 1 כוס פריקה
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 5 גזרים קלופים
  • 2 בצלים סגולים קלופים
  • 2 כפיות תימין או אורגנו או זעתר מיובשים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס חומוס "סנפרוסט", מבושל לפי ההוראות שעל גבי האריזה
  • 200 גרם בולגרית "פיראוס", מפוררת או חתוכה לקוביות
לרוטב:
  • 1/4 כוס טחינה
  • 1/4 כוס יוגורט "תנובה"
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית קליפת לימון או ליים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים פריקה ומלח בסיר עם מים רותחים, מבשלים (כמו פסטה) 12-15 דקות עד שרך אך נגיס ומסננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מעבירים לקערה עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים

  • 03.

    חותכים את הגזרים  לטבעות בעובי 1 ס"מ ומפזרים בתבנית מרופדת נייר אפיה. חותכים את הבצלים לפלחים ומפזרים בתבנית.

  • 04.

    בוזקים תימין, שמן זית, מלח פלפל וצולים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 25 דקות עד שהירקות רכים וזהובים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    שמים במעבד מזון (או כותשים את השום וטורפים ידנית) את מרכיבי הרוטב ומעבדים לרוטב חלק. מוסיפים מים עד שמגיעים לדרגת סמיכות רצויה.

  • 06.

    שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט.

  • 07.

    יוצקים רוטב, מערבבים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)