סלט קישואים צלויים וגבינת פרובטו כבשים | השף הלבן

סלט קישואים צלויים וגבינת פרובטו כבשים

הולך מצוין עם לחם טוב או קרקרים – סלט שהוא גם ממרח נהדר לפתוח בו ארוחה. תבלינים טריים נותנים לו שפע טעמים רעננים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט קישואים צלויים וגבינת פרובטו כבשים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • 4 קישואים או זוקיני פרוסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • פלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות נענע
  • 1 כף שמיר
  • 3 כפות בצל ירוק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 100 גרם גבינת פרובטו כבשים 5% "פיראוס"
  • להגשה: לחם טרי, טוסטים או קרקרים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים את פרוסות הקישואים בתבנית, בוזקים אורגנו ופלפל שחור, מזלפים שמן זית ואופים כ 20-25 דקות עד שהקישוא מזהיב ורך.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 02.

    מעבירים את הקישואים ושאר המרכיבים למעבד מזון ומעבדים בפולסים למרקם קצוץ דק-דק (לא מגיעים למצב של קרם חלק). טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם לחם, טוסטים או קרקרים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)