סלט קישואים צלויים וגבינת פרובטו כבשים
הולך מצוין עם לחם טוב או קרקרים – סלט שהוא גם ממרח נהדר לפתוח בו ארוחה. תבלינים טריים נותנים לו שפע טעמים רעננים
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 4 קישואים או זוקיני פרוסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
- 1 כפית אורגנו מיובש
- פלפל שחור
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות נענע
- 1 כף שמיר
- 3 כפות בצל ירוק
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות מיץ לימון
- 100 גרם גבינת פרובטו כבשים 5% "פיראוס"
- להגשה: לחם טרי, טוסטים או קרקרים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים את פרוסות הקישואים בתבנית, בוזקים אורגנו ופלפל שחור, מזלפים שמן זית ואופים כ 20-25 דקות עד שהקישוא מזהיב ורך.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הקישואים ושאר המרכיבים למעבד מזון ומעבדים בפולסים למרקם קצוץ דק-דק (לא מגיעים למצב של קרם חלק). טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם לחם, טוסטים או קרקרים.
הכנת? כאן מדרגים