סלט קישואים צלויים בדיז'ון ונענע
סלט בריא ועשיר בטעמים
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 5 קישואים בינוניים, אחידים חלקים וישרים
- 1/2 כף חרדל דיז'ון חלק
- 1/2 כף חרדל דיז'ון גרגירים
- 5 כפות שמן זית
- מלח גס
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים גס
- נענע טרייה
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים היטב את הקישואים.
-
02.
חורצים לאורך הקישואים חריצים ישרים בעזרת מזלג.
-
03.
חוצים כל קישוא לאורכו ופורסים לפרוסות אלכסוניות ברוחב 1 ס"מ כל אחת.
-
04.
בתבנית מערבבים את הקישואים עם 5 כפות שמן זית, קורט מלח גס, חצי כף חרדל דיזו'ן גרגירים, חצי כף חרדל חלק, עלי הנענע, כף חומץ בלסמי ומערבבים היטב.
-
05.
מחממים את התנור ל180 מעלות.
-
06.
צולים את הקישואים בתבנית בשכבה אחת אחידה. אין צורך לערבב. משך הצלייה הוא כ-15-20 דקות לערך, הקישואים יהיו מעט פריכים ושחומים.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים ומעבירים למקרר.
-
08.
לפני ההגשה מעטרים בענף נענע ירוק, טרי ויפה מלמעלה.
הכנת? כאן מדרגים