סלט קיסר - סלט חסה עם קרוטונים נתחוני עוף וביצה | השף הלבן

סלט קיסר – סלט חסה עם נתחוני עוף וביצה

סלט עשיר בחלבון. החלפנו את המיונז באבוקדו שמעניק לרוטב טעם מצוין וקרמיות.

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט קיסר - סלט חסה עם נתחוני עוף וביצה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4:

  • 1 ראש חסה, מופרד לעלים, שטופים וקרועים לפיסות
  • 2 ביצים קשות או חצי קשות חצויות**
  • 1 חבילת נתחוני עוף "טירת צבי"
לרוטב:
  • 1/4 כוס אבוקדו מעוך או 2 כפות מיונז
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום קלופות
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית חרדל
  • 1/4 כוס מים
  • מלח, פלפל
  • לשידרוג: 1 כוס קרוטונים (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק. שמים בקערה את מרכיבי הסלט, יוצקים רוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.

  • 02.

    * רוצים להכין קרוטונים לבד? פזרו קוביות לחם על תבנית, זלפו מעט שמן זית, בזקו מלח ואורגנו יבש או זעתר או פפריקה ואפו בתנור שחומם ל 160 מעלות כ 12 דקות עד שהקוביות זהובות ופריכות. צננו לפני ההוספה לסלט.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 03.

    ** ביצה קשה מבשלים 7 דקות מהרתיחה. לחלמון חצי עשוי - 6 דקות מהרתיחה. לביצה רכה - 5 דקות מהרתיחה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.