סלט קיסר
הגרסה של תכלת פורטמן ממשחקי השף ברשת 13 לסלט קיסר עם כרוב, ריולי זעתר, קרוטונים וגבינת גרנה פדנו של COLLECTION

המרכיבים ל מנה אחת:
- כרוב אחד
- 3 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 2 חלמונים
- 3 פילטים אנשובי
- מיץ מלימון אחד
- 2 שיני שום כתושות
- 2 ענפי זעתר
- 8 צלפים
- 120 מ"ל שמן
- 2 פרוסות לחם
- 50 גרם גבינת גרנה פדנו "COLLECTION"
- 1 כפית חרדל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות
-
02.
חותכים את הכרוב לארבע, מורחים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים וצולים בתנור חצי שעה עד שהכרוב מתרכך ומשחים
-
03.
מכינים איולי: שמים בקערה חלמונים, אנשובי, חרדל, מלח, פלפל, לימון ומתחילים להקציף במטרפה ולהטמיע טעמים, לאחר שהמסה אחידה מתחילים לזלף לאט לאט שמן עד שהאיולי נתפס ומסמיך
-
04.
מתקנים תיבול ומוסיפים עלים של זעתר קצוץ וגבינת גרנה פדנו מגורדת
-
05.
לקרוטונים: פורסים לחם לקוביות, שמים מלח, פלפל, שמנז ואופים בתנור על 180 עד שמשחים.
-
06.
הרכבת המנה: מניחים בצלחת כרוב צלוי מעליו רוטב איולי, קוצצים מעל צלפים, מניחים קרוטונים וגבינת גרנה מגורדת