סלט פלפלים קלויים וגבינה צפתית
השילוב של מתיקות הפלפלים הקלויים עם רעננות הגבינה הצפתית הוא נהדר – וזהו סלט שאפשר להגיש כשהפלפלים חמים, פושרים או קרים.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 3 פלפלים אדומים
- 1 פלפל כתום
- 1 פלפל ירוק
- 2 כפות שמן מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 180 גרם גבינה צפתית פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
סה"כ
-
02.
5 נקודות שומרי משקל, כל מנה 3-4 נקודות |4 מנות- 138 קלוריות למנה, 3 מנות- 184 קלוריות למנה
-
03.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.
-
04.
שוטפים פלפלים, חוצים, מנקים מזרעים ופורסים כל מחצית לפרוסות ברוחב 1-
-
05.
5 ס"מ. מפזרים בתבנית, מזלפים 3 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וקולים את הפלפלים במשך 18 דקות. מערבבים וקולים עוד 8-10 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים קוביות גבינה צפתית, מערבבים בעדינות ומגישים מייד.
הכנת? כאן מדרגים