סלט עדשים שחורות עם קוביות בטטה – סלט עשיר בטעמים | השף הלבן

סלט עדשים שחורות עם קוביות בטטה

סלט מזין, ססגוני ועשיר בטעמים. שימו לב שלא לבשל את העדשים יתר על המידה, פן תתרככנה יותר מדי.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט עדשים שחורות עם קוביות בטטה

המרכיבים ל8 מנות:

  • 3 בטטות בינוניות (850 גרם ברוטו יחדיו)
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות (400 גרם) עדשים שחורות
  • מלח דק
  • 150 גרם גבינה צפתית 5% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4-1/3 צרור פטרוזיליה, עלים בלבד, שטופים וקצוצים גס
  • 1/2 בצל סגול בינוני-גדול, קלוף וקצוץ דק מאוד

הוראות הכנה:

  • 01.

    סה"כ לסלט

  • 02.

    5  נקודות שומרי משקל, כל מנה

  • 03.

    5 נקודות – סלט שהוא ארוחה | 204 קלוריות ל-8 מנות

  • 04.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת בשני ניירות אפייה.

  • 05.

    קולפים בטטות, שוטפים וחותכים לקוביות קטנות עד קטנות מאוד. מסדרים על-גבי נייר האפייה בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. מערבבים בעזרת הידיים. כשהתנור חם מכניסים ואופים במשך 20 דקות. מסובבים את התבנית בתנור ואופים עוד 10-15 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    במסננת דקה שוטפים היטב עדשים שחורות ושמים בסיר בינוני-גדול. מוסיפים מי ברז (אסור להמליח), מכסים ומבשלים על אש גבוהה עד רתיחה (10-11 דקות). מנמיכים לאש קטנה ומבשלים (כשהסיר מכוסה) עוד 10-12 דקות או עד שהגרגירים רכים דיים, אך לא רכים מדי. מסננים מייד במסננת דקה ומחזירים לסיר. מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:11:00
  • 07.

    בקערת הגשה מערבבים בעדינות עדשים מבושלות וקוביות בטטה צלויות. מוסיפים קוביות קטנות של גבינה צפתית, פטרוזיליה קצוצה ובצל סגול קצוץ. מוסיפים כף שמן זית, מערבבים בעדינות, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול עם מעט מלח. מגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(5)