סלט עדשים מרענן
בואו להכין סלט עשיר בכל טוב, עם רוטב יוגורט עיזים נפלא מעל!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל2 מנות:
- 1 כוס עדשים שחורות, שטופות היטב
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס
- 1 שן שום, קצוצה דק או כתושה
- חופן עלי נענע, שטופים וקצוצים דק
- חופן עלי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 1/3 כוס שקדים שלמים, קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
קלוריות: 638 למנה | נקודות שומרי משקל: 14
-
02.
מניחים את העדשים בסיר, מציפים במים לגובה כ-10 ס"מ מעליהם ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהעדשים מספיק רכות, כ- 10-20 דקות. מסננים ומניחים בקערה.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את יתר הרכיבים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב. את הסלט ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או קר.
הכנת? כאן מדרגים