סלט עגבניות שרי צלויות וטריות, גבינת פטה עיזים, בזיליקום וזיתי טאסוס
סלט מנצח- שילוב צבעוני ומשגע, עשיר בטעמים!
המרכיבים ל4-5:
- 600 גרם עגבניות שרי או שרי תמר, שטופות
- 2 כפות שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 1 כף סוכר
- 330 גרם (25 יחידות) עגבניות שרי צהובות, שטופות וחצויות
- 150 גרם (15 יחידות) עגבניות שרי ליקופן (מנומרות), שטופות וחצויות
- חופן גדוש (80 גרם) זיתים שחורים מסוג טאסוס
- 10-12 עלי בזיליקום, שטופים
- 80-100 גרם (כשליש חבילה) גבינת פטה עיזים פיראוס 5% שומן
- 1-2 כפות חומץ בלסמי (מומלץ מיושן 3-10 שנים)
הוראות הכנה:
-
01.
רוצים סלט מנצח, שירשים את האורחים שלכם? הכינו סלט שמורכב מעגבניות שרי צלויות-מתקתקות, עגבניות שרי טריות, פירורי גבינת פטה עיזים, בזיליקום וזיתי טאסוס, שילוב צבעוני ומשגע, עשיר בטעמים. סוד ההצלחה של הסלט הזה הוא צלייה מדוייקת של עגבניות השרי. שימו נא לב להוראות – ואל תוותרו על כפית הסוכר!
-
02.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת בשני ניירות אפייה.
-
03.
חוצים את עגבניות השרי (600 גרם) לאורכן ומניחים בתבנית כשצדן הפתוח פונה מעלה. מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס גס וכף סוכר. כשהתנור חם מכניסים את העגבניות וצולים במשך 25-30 דקות או עד להופעת סימני צריבה נאים. מוציאים ומצננים במשך 10-20 דקות (או עד ארבע שעות בטמפ' החדר).
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את העגבניות הצלויות לקערת הגשה בינונית נאה. מוסיפים עגבניות שרי צהובות, עגבניות שרי ליקופן, זיתי טאסוס (אין צורך לגלען), בזיליקום (את העלים הגדולים יותר קורעים לפיסות), פירורי גבינת פטה עיזים ומערבבים בעדינות.
-
05.
בהגשה מזלפים 1-2 כפות חומץ בלזמי (אין צורך בתיבול נוסף) ומערבבים בעדינות.קלוריות למנה: 200 | נקודות שומרי משקל למנה: 3