סלט עגבניות שרי צבעוניות, מלפפוני-בייבי, גבינה צפתית וזיתי קלמטה
סלט שהוא חגיגה צבעונית רעננה וטעימה, כמה פשוט – ככה טעים.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 15 יח' מלפפונים בייבי, שטופים, קצוות קטומים, חתוכים לרבעים לאורכם
- 10 יח' עגבניות שרי ליקופן, שטופות וחצויות לאורכן
- 10 יח' עגבניות שרי תמר או רגילות, שטופות וחצויות לאורכן
- 10 יח' עגבניות שרי צהובות, שטופות וחצויות לאורכן
- 15 יח' זיתי קלמטה משובחים
- 100 גרם (1/2 חבילה) גבינה צפתית פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות-בינוניות
- 1-2 כפיות עלעלי זעתר או אורגנו טרי
- שמן זית
- מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק, עדין)
- מעט מאוד פלפל שחור גרוס גס/דק
הוראות הכנה:
-
01.
הקפידו להשתמש בירקות טריים מאוד. אם קניתם את הירקות ביום הכנת הסלט, אין צורך לאחסנם במקרר (כי לא נעים לאכול סלט קר…)מומלץ לתבל רק רגע קט לפני ההגשה.
-
02.
שמים את כל הירקות בקערת הגשה, מוסיפים זיתי קלמטה, קוביות גבינה צפתית ועלעלי זעתר.
-
03.
מזלפים מעט שמן זית, בוזקים מעט מאוד מלח אטלנטי דק ופלפל שחור גרוס, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים