סלט עגבניות שרי, מלפפוני-בייבי, גבינה צפתית וזיתי קלמטה | השף הלבן

סלט עגבניות שרי צבעוניות, מלפפוני-בייבי, גבינה צפתית וזיתי קלמטה

סלט שהוא חגיגה צבעונית רעננה וטעימה, כמה פשוט – ככה טעים.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט עגבניות שרי צבעוניות, מלפפוני-בייבי, גבינה צפתית וזיתי קלמטה

המרכיבים ל3-4 מנות:

  • 15 יח' מלפפונים בייבי, שטופים, קצוות קטומים, חתוכים לרבעים לאורכם
  • 10 יח' עגבניות שרי ליקופן, שטופות וחצויות לאורכן
  • 10 יח' עגבניות שרי תמר או רגילות, שטופות וחצויות לאורכן
  • 10 יח' עגבניות שרי צהובות, שטופות וחצויות לאורכן
  • 15 יח' זיתי קלמטה משובחים
  • 100 גרם (1/2 חבילה) גבינה צפתית פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות-בינוניות
  • 1-2 כפיות עלעלי זעתר או אורגנו טרי
  • שמן זית
  • מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק, עדין)
  • מעט מאוד פלפל שחור גרוס גס/דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    הקפידו להשתמש בירקות טריים מאוד. אם קניתם את הירקות ביום הכנת הסלט, אין צורך לאחסנם במקרר (כי לא נעים לאכול סלט קר…)מומלץ לתבל רק רגע קט לפני ההגשה.

  • 02.

    שמים את כל הירקות בקערת הגשה, מוסיפים זיתי קלמטה, קוביות גבינה צפתית ועלעלי זעתר.

  • 03.

    מזלפים מעט שמן זית, בוזקים מעט מאוד מלח אטלנטי דק ופלפל שחור גרוס, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)