סלט לבבות ארטישוק, סלקים ופטה של רשת לנדוור
הסלט האהוב של רשת לנדוור אצלכם בבית: בואו ללמוד כיצד מכינים את סלט ארטישוק מעולה עם פטה של פיראוס. מושלם לאירוח או לארוחת צהריים שוברת שגרה

המרכיבים ל מנה אחת:
- 2 סלקים צלויים בינוניים או סלק אחד גדול פרוסים לשישיות
 - 1 אגס חצוי וחתוך לפרוסות דקות
 - חופן רוקט
 - 3 צנוניות פרוסות דק
 - 2 ראשי ארטישוק בגריל (ארטישוק איטלקי משומר בשמן זית) חתוכים לשישיות
 - ½ קוביה (100 גרם) פטה "פיראוס"
 - 1 כף שקדים טבעיים קלויים
 - שמן זית
 
- 4 כפות (60 מ"ל) שמן זית
 - 1 כף (15 מ"ל) חומץ שרי
 - 1 כף (22 גרם) דבש
 - קורט (2 גרם) מלח ים אטלנטי
 - קורט פלפל שחור גרוס
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
הכנת הויניגרט: בעזרת מטרפה מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד מלבד השמן. מוסיפים את השמן בזילוף איטי לקבלת רוטב סמיך. ניתן לשמור את הרוטב במקרר 3 ימים, יש לערבב היטב לפני הוספה לסלט.
 - 
								02.
								
הרכבת הסלט: בקערה קטנה מערבבים את הסלקים הצלויים והפרוסים עם 1/3 מכמות הויניגרט לספיגת הטעמים.
 - 
								03.
								
בקערה נפרדת מערבבים עלי רוקט, צנוניות, ארטישוקים, אגסים ואת יתרת הויניגרט ומערבבים.
 - 
								04.
								
עורמים את הסלט בצלחת הגשה ומסדרים את הסלקים בתוך ובצידי הסלט.
 - 
								05.
								
בוצעים את גבינת הפטה לחתיכות גדולות בעזרת הידיים, מניחים מעל הסלט ומזלפים עליה מעט שמן זית.
 - 
								06.
								
מפזרים את השקדים מעל ומגישים. בתיאבון!
 
									

