סלט לבבות ארטישוק, סלקים ופטה של רשת לנדוור
הסלט האהוב של רשת לנדוור אצלכם בבית: בואו ללמוד כיצד מכינים את סלט ארטישוק מעולה עם פטה של פיראוס. מושלם לאירוח או לארוחת צהריים שוברת שגרה

המרכיבים ל מנה אחת:
- 2 סלקים צלויים בינוניים או סלק אחד גדול פרוסים לשישיות
- 1 אגס חצוי וחתוך לפרוסות דקות
- חופן רוקט
- 3 צנוניות פרוסות דק
- 2 ראשי ארטישוק בגריל (ארטישוק איטלקי משומר בשמן זית) חתוכים לשישיות
- ½ קוביה (100 גרם) פטה "פיראוס"
- 1 כף שקדים טבעיים קלויים
- שמן זית
- 4 כפות (60 מ"ל) שמן זית
- 1 כף (15 מ"ל) חומץ שרי
- 1 כף (22 גרם) דבש
- קורט (2 גרם) מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הויניגרט: בעזרת מטרפה מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד מלבד השמן. מוסיפים את השמן בזילוף איטי לקבלת רוטב סמיך. ניתן לשמור את הרוטב במקרר 3 ימים, יש לערבב היטב לפני הוספה לסלט.
-
02.
הרכבת הסלט: בקערה קטנה מערבבים את הסלקים הצלויים והפרוסים עם 1/3 מכמות הויניגרט לספיגת הטעמים.
-
03.
בקערה נפרדת מערבבים עלי רוקט, צנוניות, ארטישוקים, אגסים ואת יתרת הויניגרט ומערבבים.
-
04.
עורמים את הסלט בצלחת הגשה ומסדרים את הסלקים בתוך ובצידי הסלט.
-
05.
בוצעים את גבינת הפטה לחתיכות גדולות בעזרת הידיים, מניחים מעל הסלט ומזלפים עליה מעט שמן זית.
-
06.
מפזרים את השקדים מעל ומגישים. בתיאבון!