סלט ירקות שורש עם גבינת פטה
סלט בריא עם טעמים מיוחדים שיוצריםחוויה נפרדה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4-5:
- 1 בטטה, שטופה וחתוכה לפרוסות
- 1 תפוח אדמה, שטוף וחתוך לפרוסות
- 5-6 ארטישוקים ירושלמים, קלופים ופרוסים לחתיכות
- 3 גזרים, שטופים וחצויים
- 3 גבעולי תימין
- 3 גבעולי רוזמרין
- ½ חבילת פולי סויה של סנפרוסט
- 1 תפוז, קלוף ומפולט לפלחים
- 3-4 כפות רוטב חרדל דבש אוליביה
- 125 גרם גבינת פיראוס פטה כבשים 20% של תנובה
- 2-3 שמן זית
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- מלח ים, לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרדפים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
בקערה גדולה מניחים את כל ירקות השורש. מוסיפים מעט שמן זית, גבעולי רוזמרין ותימין, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית וצולים בתנור עד להשחמה, כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים חולטים את פולי הסויה במים רותחים ומומלחים קלות 2-3 דקות. מעבירים למי קרח, מסננים ומניחים בצד.
טיימר מופעל
-
04.
כשהירקות מוכנים, מסירים את גבעולי הרוזמרין והתימין ומסדרים בצלחת הגשה. מפזרים מעל את פולי הסויה ופלחי התפוז הקלופים ומתבלים ברוטב חרדל-דבש. מפוררים מעל את הגבינה ומגישים מיד.קלוריות למנה: 407 | נקודות שומרי משקל למנה: 9
הכנת? כאן מדרגים