סלט ירקות "כל טוב הארץ" בווינגרט אשכוליות | השף הלבן

סלט ירקות "כל טוב הארץ" בווינגרט אשכוליות

הסלט שיהפוך את השולחן לחגיגה: סלט אבוקדו, סלט ירוק, סלט חסה, סלט יווני, סלט פירות ועוד…

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ירקות
  • 4 פרוסות לחם
  • כמון
  • פפריקה חריפה
  • מלח
  • שמן זית
  • מבחר ירקות
  • חופן אגוזי מלך
  • חופן שקדים קלופים
  • חופן אגוזי קשיו
  • חופן צנוברים קלויים
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס חומץ 5%
  • 1/3 כוס מיץ אשכולית טרי
  • 1 כפית סוכר
  • 2 קורט מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית גרנדין – סירופ רימונים
  • מעט שמיר קצוץ
  • 1/3 כפית חרדל חלק
  • 1/2 כפית שום כתוש

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים קרוטונים ביתיים:

  • 02.

    מחממים את גריל התנור.

  • 03.

    את הלחם חותכים לקוביות ללא המרקם הקשה. מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם מלח, מעט כמון, פפריקה חריפה ושמן זית לאט—עד ספיגת קוביות הלחם בשומן.

  • 04.

    משטחים לשכבה אחת את קוביות הלחם בתבנית ומעבירים להשחמה בגריל התנור(באמצע). מערבבים מידי פעם, יש לשים לב שלא יחרך.

  • 05.

    מצננים לאחר שהקוביות משחימות.מכינים את הסלט:

  • 06.

    כל סוגי הירק שיש במקרר המתאימים לסלט, מומלץ להוסיף גם ירקות שורש דוגמת קולרבי טרי או סלק טרי .

  • 07.

    את הירקות חותכים לגודל שווה ומערבבים בקערת הגשה.

  • 08.

    מעטרים באגוזים, שקדים, קשיו, צנובר קלוי, מעל והקרוטונים.מכינים את הרוטב:

  • 09.

    מעבירים את מרכיבי הרוטב לצנצנת ריקה ונקייה, בינונית שיש לנו את המכסה שלה.

  • 10.

    סוגרים היטב את הצנצנת ומנערים היטב.

  • 11.

    את הרוטב מגישים בנפרד-ליד הסלט.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.