סלט ירוק פריך | השף הלבן

סלט ירוק פריך

השילוב בין הטעמים והמרקמים של מרכיבי הסלט הוא הסוד שלו: מצד אחד הקראנצ’יות של המלפפון, התפוח, הקולרבי והסלרי, ומצד שני גבינה ארומטית, שמתבלת את הרוטב בטעמה

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ירוק פריך

המרכיבים ל 6:

  • 3 כוסות עלים ירוקים (חסה, רוקט, תרד)
  • 2 תפוחים ירוקים חמצמצים, חתוכים למלבנים דקים (עם הקליפה)
  • 2 מלפפונים חתוכים למקלות (עם הקליפה)
  • 1 קולרבי קלוף וחתוך למלבנים דקים
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • ½ כוס עשבי תיבול קצוצים (נענע, כוסברה או טרגון)
  • 100 גרם פטה כבשים 5% שומן פיראוס, מפוררת
  • ½ כוס שקדים או אגוזים (פקאן או מלך), קלויים במחבת
לוויניגרט:
  • ¼ כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית חרדל דיז’ון חלק
  • 1 כף דבש
  • פלפל שחור גרוס
אפשרות:
  • 1 שן שום כתושה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת.

  • 02.

    מניחים את העלים הירוקים בקערה ומוסיפים את התפוחים, המלפפונים, הקולרבי והסלרי.

  • 03.

    ממש לפני ההגשה (כדי לא לפגוע בטריות ובמרקם) מוסיפים את עשבי התיבול, האגוזים והפטה.

  • 04.

    יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.