סלט יווני מגוון עם רוטב חרדל ודבש
סלט יווני מגוון עם רוטב חרדל ודבש
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5:
לסלט:
- 5 מלפפונים
- 5 עגבניות
- 3 עלי חסה
- 1 בצל סגול
- עלי בייבי
- 1 גזר
- 1 גמבה אדומה
- 1 גמבה כתומה
- 1 גבינה בולגרית
- צרור פטרוזיליה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מעט אורגנו
- מיץ מ-1 לימון
לרוטב:
- 1 כפית חרדל
- 1 כפית גדושה של דבש/ סילאן
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות סוכר
- 4 כפות חומץ לסלט
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף שמן זית
- 2 קוביות של בזיליקום דורות
תוספות אפשריות:
- שומשום/ זעתר
- קוביות משמשים
- זיתים
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים דק את כל הירקות מלבד החסה והעלי בייבי ומוסיפים לקערה.
-
02.
חותכים את החסה לחלקים גדולים ומוסיפים לקערה יחד עם הירקות, ומוסיפים גם את העלי ביבי.
-
03.
חותכים לקוביות את הגבינה בולגרית ומוסיפים מעל הכל.
-
04.
מוסיפים את המלח, פלפל, מיץ לימון ואת האורגנו.
-
05.
רוטב: שמים בצנצנת את כל המרכיבים, מערבבים טוב טוב ושופחים על הסלט
-
06.
אפשר לפזר מעל שומשום או זעתר וגם אפשר להוסיף כמה קוביות של משמשים חתוכים, וגם אפשר להוסיף כמה זיתים. קלוריות: 195 למנה | נקודות שומרי משקל: 3 למנה
הכנת? כאן מדרגים